LiberKey: aplicaţiile cele mai utile, la îndemână


LiberKey (un produs francez disponibil şi în engleză) este un fel de pachete de aplicaţii. De fapt sunt trei pachete: Basic include 28 de aplicaţii, cu un instalator de 56MB, aplicaţiile “cântărind” după instalare 179MB; Standard, cu 106 aplicaţii, kit de 144MB, după instalare ocupând 410MB; şi în fine Ultimate, cu 202 aplicaţii, într-un kit de 197MB, având nevoie de un spaţiu de instalare de 575MB. (Evident toate aceste cifre se modifică odată cu noile versiuni ale LiberKey.)

imagine

Care este câştigul? Dacă tocmai aţi instalat Windows-ul, în loc să alergaţi în zeci de direcţii (adică să deschideţi zeci de situri), puteţi apela la LiberKey care vă oferă cele mai uzuale – şi gratuite – programe. De exemplu pentru audio, versiunea Basic vă oferă AIMP şi gata; versiunea Standard mai include câteva precum XRECODE, Audacity, SharePod, RadioSure, BonkEnc, TagScanner, DSpeech şi Tunatic; versiunea Ultimate mai adaugă doar două: mp3DirectCut şi Audio Identifier. Ceva similar la celelalte categorii: CD-DVD, File Management, Graphics-Photo, Internet, Networking-Server, Office, Security, System Utilities şi Video.

Interesant – şi foarte util! – este că aplicaţiile dorite, în funcţie de pachet, pot să fie instalat pe HDD, sau pe o memorie USB, astfel că le poţi purta cu tine pe orice calculator ai fi. În fine, dacă vă gândiţi “instalez odată… dar apoi?” vă liniştesc spunându-vă că LiberKey se ocupă apoi şi de actualizările programului (captura de mai sus, dreapta de tot). Personal nu am ajuns să testez LiberKey dar la următoarea radere de calculator intenţionez să o fac. Aş fi preferat să găsesc un clip video de prezentare în engleză, dar tot ce am găsit a fost cel de mai jos. Muzica e cam tare, interfaţa Windows-ului mai ciudată, dar altfel e o prezentare cât de cât utilă a acestui paquete de aplicaciones portables.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Radu spune:

    Foarte fain, mulţumesc.

  2. Iulian spune:

    Foarte bun. Il folosesc zilnic. Cred ca a schimbat de interfata intre timp.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *