Pictaculous: palete de culori din imagini


Am văzut zilele trecute un poster care mi-a plăcut şi i-am făcut poză cu iPhone-ul meu. Mi-au plăcut culorile şi m-am gândit să le păstrez pentru viitor, spre inspiraţie. Mi-am spus: “Ce frumos ar fi să pot trimite poza prin email şi să primesc ca răspuns o paletă de culori bazată pe poză.” – Cam aşa s-ar putea rezuma povestea proiectului Pictaculous, povestită pe blogul MailChimp (fiind în fapt un proiect MailChimp). Este genul de proiect de interes în special pentru designeri (incluzându-se aici webdesigneri), care se simt inspiraţi de o anumită imagine. Pe de altă parte sunt unele proiecte de webdesign în care punctul de pornire este chiar o fotografie (sau mai adesea logo).

imagine

Procesul de folosire este cum nu se poate mai simplu: încarci o imagine (să fie sub 500KB) şi vei vedea paleta de culori sugerată. Sub ea apar şi câte patru sugestii via Kuler, respectiv COLOURlovers. Desigur, visul prezentat mai sus nu pare 100% realizat prin Pictaculous. Aceasta pentru că nu ştiţi că se poate folosi şi prin email. Trimiteţi o imagine ataşată la colors@mailchimp.com şi după câteva secunde veţi primi un email de la colors@pictaculous.com cu paleta de culori, după cum vedeţi şi mai jos.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Oki spune:

    Un amanunt ce merita mentionat e si faptul ca poti obtine paleta ca si fisier .aco dand click pe „Download Adobe Swatch File”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *