Vezi fişierele video chiar incomplete


Când descărcaţi un fişier video (fie el de pe torrente, huburi, diverse situri sau mai ştiu eu de unde) se poate ca uneori să vă mănânce curiozitatea: este oare materialul ce îl doresc sau nu? are o calitate acceptabilă? e în limba engleză sau… rusă? Şi alte întrebări ne pot motiva să vrem să vedem puţin din fişier chiar dacă e descărcat doar 5%. Probabil unii Dvs aţi sesizat că majoritatea programelor care deschid un fişier video îl blochează aşa că descărcarea se întrerupe iar redarea lui s-ar putea oricum să nu meargă. În astfel de soluţii, probabil cel mai cunoscut şi mai recomandat instrument este AVIPreview.

imagine

Autorul se spală pe mâini categoric: “I DO NOT support piracy in any way. Indeed, this tool should help users to realize on early stages of download that the material might be copyright protected.” 🙂 Nu putem să fim decât de acord cu el. Programul este simplu de folosit şi nici măcar nu presupune instalare. L-am folosit de mai multe ori de-a lungul anilor, fiind bun inclusiv pentru fişiere video de pe CD-uri zgâriate de exemplu. Cât reuşeşte să citească redă, ce nu, nu.

Nu ştiu de ce însă, sub Windows Vista – până acum l-am folosit cu XP – nu mi-a mers. La orice încărcare crăpa. Mi-am amintit însă de VLC, un player excelent pe care – în variantă portabilă – îl am mereu pe calculator. Folosesc KMPlayer în mod curent pentru video şi audio (şi sunt mega-mulţumit), dar de multe ori VLC este cel ce mă scoate din probleme. Inclusiv cu fişierele în curs de descărcare VLC merge foarte bine. Redă ce se poate, nu redă ce nu se poate. Astfel pot să renunţ din timp la o descărcare video dacă nu este ceea ce mă interesa sau dacă nu este la calitatea video dorită.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Sakura spune:

  Este chiar indicată previzualizarea fişierelor video după descărcarea a câteva procente. Se evită astfel cazurile în care documentarul sau filmul dorit este de fapt o porcografie redenumita sau alte asemenea…

  Eu folosesc BSplayer, dar si Media Player Classic poate reda fişiere incomplete. În funcţie de formatul fişierului este necesar uneori să fie descărcaţi deja primii mega de la început şi/sau final.

 2. Florin spune:

  Din cate stiu eu poti sa previzualizezi filmul pe care il descarci cam cu orice player, eu folosesc GOM. Merge perfect, imediat ce a descarcat o mica portiune din film.

 3. radu.capan spune:

  Nu, nu merge cu orice player. Majoritatea il blocheaza si descarcarea se intrerupe (ceea ce adesea e de evitat – ex: descarci de pe torrente) sau pur si simplu nu il pot reda.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *