Microsoft Security Essentials Beta


Aseară Microsoft a dat drumul în sfârşit la un proiect cunoscut până atunci ca Morro, dar botezat acum mai tradiţional: Microsoft Security Essentials. Vorbim de un beta, unul aparent limitat geografic, dar eu aseară am ajuns până în pragul descărcării, unde m-am oprit pentru că am deja o soluţie antivirus. Drept urmare nu pot vorbi despre MSE din experienţă proprie, dar blogosfera abundă în materiale. De exemplu How-To Geek împărtăşeşte experienţa instalării şi rulării programului (atenţie: se va verifica dacă Windows-ul este instalat legal sau nu). Aflăm de acolo că are 8MB! Mai multe situri vorbesc despre memoria RAM incredibil de puţină pe care o foloseşte programul (scanarea se face în special când Windows-ul este în starea idle).

imagine

Despre MSE a scris şi DownloadSquad, aici, publicând şi o galerie cu capturi, inclusiv cu programul “prinzând” un trojan (am preluat două capturi mai jos). Tot o galerie cu capturi a publicat şi LifeHacker. Programul rulează doar pe Windows XP, Vista şi 7 (mai are cineva alt fel de Windows?) şi este interesant că este puţin pretenţios ca resurse, mână în mână cu Windows 7. Ieri citeam despre reuşita rulării sistemului Windows 7 pe un Pentium II cu un procesor de 266 MHz, 96MB RAM şi placă video de 4MB. Hei, poate e vremea să scoatem calculatoarele alea vechi de la naftalină şi să le reutilizăm cu Windows 7 (plus Microsoft Security Essentials)! După ce Windows Vista i-a făcut pe mulţi să îşi cumpere sisteme noi sau să facă upgrade-uri pe unde au putut (în special RAM), vedem că Microsoft se străduieşte să arate că se poate şi cu resurse mai puţine. Poate cei care vând calculatoare nu vor fi mulţumiţi, dar pentru utilizatori – adică pentru noi – resurse mai puţine înseamnă ceva câştig la buzunar.

imagine imagine

PS: Dacă aţi instalat Microsoft Security Essentials şi aveţi ceva opinii despre el, împărtăşiţi-le prin comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. sunshine64sm spune:

  Din colectia de bancuri de la Radio Erevan: Windows 7 ruleaza si pe un Pentium II cu un procesor de 266 MHz, 96MB RAM şi placă video de 4MB. Asteptam cit de curind sa apara si Windows 7 SP2 care va reusi sa activeze chiar si un 386.
  E o gluma reusita, windoz sevan pe pentium doi… ca si pacaleala de 1 aprilie ar merge…

 2. nelu b spune:

  Pe site-ul oficial:http://www.microsoft.com/security_essentials/
  scrie:
  «Alert!
  Thank you for your interest in joining the Microsoft® Security Essentials Beta. We are not accepting additional participants at this time. Please check back at later a date for possible additional availability.»
  Se pare că doar un numar limitat de descărcări a fost permis.Cel puțin asa am inteles eu din ce scrie aici:http://news.softpedia.com/news/Microsoft-Security-Essentials-1-0-Beta-Morro-Downloads-Shut-Down-115033.shtml

 3. radu.capan spune:

  Eu nu as spune ca e o gluma. Detalii (click) aici.

 4. Geologul spune:

  Din pacate nu stiu cum te-ar ajuta sa pui Windows7 pe un Pentium 2. Oricum mai rapid decat clasicul 98 n-are cum sa fie. Si nu prea cred ca gasesti multe Pentium 2 cu spatiu indeajuns pe hard incat sa incapa Windows 7 si eventual alte programe.

 5. Firefly spune:

  Merge greu. Huo! Pe XP ‘manca resurse’ de 64.433 k, pe cand Norton (care se stie ca ‘manca’ sau inca mai ‘mananca’ mult) ia doar 4.322 k din resurse. Deci… nu-i mai faceti atata reclama, ca o fi el gratuit, dar nici chiar asa! Huo… inca odata!

 6. Andy spune:

  Merge bine. Il am instalat de vreo 2 luni si nu am avut probleme. Ba chiar un Worm pe care Bitdefender si KIS 2010 nu au reusit sa-l curete, MSE a reusit sa-l scoata si a scos si intrarile din registri. Realitatea este ca totusi, ramane un soft antivir pentru novici si pt persoanele care nu vor sa-si bata capul cu multe optiuni. Cat despre resurse, consuma putin.
  Deci, in principiu este o solutie antivirus buna. Pt sceptici sau curiosi vizitati http://www.av-comparatives.org/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *