Robbie: Aventuri de neuitat


Vreţi un joc bun de vacanţă (mă adresez desigur celor mici)? Robbie: Unforgettable Adventures (dacă linkul nu merge vedeţi pe Softpedia), dincolo de aspectul neplăcut – pentru noi – că e un joc comercial, este o opţiune foarte bună. Robbie este un robot care s-ar vrea drăguţ (chestie de gusturi). El primeşte misiunea de a strânge minereu de pe Pământ şi de pe Marte pentru supravieţuirea propriei planete. Iar înainte să vină este avertizat să se ferească de vieţuitoarele periculoase. Personal nu am ajuns – de fapt mai mult copiii mei – să mă plimb decât pe Pământ, de Marte despărţindu-mă un nivel de care nu am putut să trec 🙁 .

imagine imagine

Şi care au fost duşmanii? Aricii, veveriţele, şerpii, urşii, broaştele, iar la final vânătorii. De ei trebuie să te fereşti în vreo 25 de niveluri (probabil tot atâtea şi pe Marte şi apoi pe planeta lui Robbie) într-un fel de labirinturi. Când începi primul nivel crezi că ai nimerit la grupa mică de la grădiniţă. Dar jocul creşte rapid în dificultate prin inamicii amintiţi. Ei apar treptat. Mai întâi ariciul care are rute fixe: ajunge să fii atent pe unde merge şi te poţi feri uşor. Veveriţa arunci că alune, iar uneori o poţi bloca cu bolovani. Şerpii sunt ficşi nu muşcă pe diagonală, doar faţă, spate, stânga, dreapta. Broaştele sar, dar tot pe rută fixă. Abia urşii se mişcă după cum te… miros. Iar vânătorii cam la fel, cu “libertatea” de a trage după tine. Şi astfel nivelurile se transformă în calcularea exactă a traseului şi momentului în care să păşeşti, pentru a atinge minimul de minereu ce deschide portalul spre următorul nivel. Dacă ai răbdare şi culegi toate minereurile dintr-un nivel atunci duşmanii dispar şi ai o rundă de bonus în care trebuie să alegi nebuneşte după banii de pe ecran.

imagine imagine imagine

De ce bani? Păi cu bani poţi să îţi cumperi unele “avantaje”. De exemplu viteza (dar se găsesc astfel de bonusuri şi în cadrul rundelor). Sunt şi altele, precum cuşca pe care eu nu am reuşit să o folosesc nicicum (mă luminează cineva cum trebuie?). Celelalte apar ca blocate aşa că nu pot şti ce “avantaje” se mai pot cumpăra. Cert e că jocul te prinde. Duşmanii sunt catalogaţi într-o enciclopedie, aşa, de dragul unei variaţii. Ce contează sunt însă nivelurile pe care, vrei nu vrei, ajungi să le repeţi de mai multe ori până găseşti traseul cel mai bun. Baftă lui Robbie… de fapt Dvs.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *