Universal Share Downloader


Sesizaţi cum se strânge lanţul? În ultimii ani mai multe situri de torrente au căzut iar multe au probleme. Şi celelalte soluţii P2P au probleme. Iată că acum Rapidshare este pus la colţ cerându-i-se 34 de milioane de dolari. Desigur, astfel de procese au mereu recursuri şi durează luni de zile (a se vedea şi procesul celor de la ThePirateBay), dar direcţia e clară: soluţiile ce facilitează pirateria vor fi tot mai constrânse să filtreze conţinutul ilegal. Ceea ce nu e o muncă uşoară atunci când oricine poate publica, ascunde fişierele în arhive, le poate chiar protejate cu parolă şi apela poate şi la alte şiretlicuri.

imagine

Dacă vă amintiţi, recent am scris despre Rapidshare Auto Downloader (RAD). Primul comentariu la acel articol recomanda Universal Share Downloader (USD). Am urmat sfatul şi l-am testat: uitaţi de programul anterior… Spre deosebire de RAD, USD se descurcă cu mult mai multe situri gen Rapidshare, precum Megaupload sau Uploading, dar inclusiv şi cu situri video gen YouTube. Problema este că pagina aplicaţiei este în rusă, dar cu Google o putem vedea şi în engleză. Click aici. Programul apare şi în diverse directoare de descărcare de limbă engleză, precum aici. Până mai rezistă situri precum Rapidshare veţi dori probabil să folosiţi astfel de programe. Programul este foarte simplu de utilizat. Dacă aveţi linkul în clipboard apăsaţi pe al doilea buton. Dacă nu, folosiţi plusul. Dacă RAD folosea o pagină web ce se încărca în partea de jos a aplicaţiei, USD se descurcă mult mai elegant, mutând în spate (adică ascuns) tot ce nu ne interesează. Ba unii scriu că programul ar folosi ceva metode de furnizare a unor IP-uri aleatorii, ceea ce ar mai reduce din timpii/interdicţiile de aşteptare pe care în mod tradiţional le impun astfel de situri. Că este aşa sau nu, nu am verificat, cert este că programul merge bine: dai lista şi laşi apoi programul să îşi vadă de treabă… în timp ce tu îţi vezi de ale tale…

Eu – admit – mai folosesc situri gen Rapidshare/Uploading pentru a descărca pachete de imagini. De regulă tapeturi, dar nu numai; am mai descărcat şi imagini “copilăreşti” pe care le folosesc pentru a crea puzzle-uri pentru copiii mei. Cum adesea ruşii se ocupă de astfel de lucruri, mi se întâmplă ca uneori să nu pot despacheta arhivele cu programul meu favorit, IZArc. Atunci apelez la 7-Zip portabil, unde, vedeţi şi mai jos, caracterele non-standard nu creează probleme. M-am gândit că ar fi util să menţionez acest fapt, dacă v-aţi mai întâlnit cu arhive pline de semne de întrebare.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. WebUser spune:

    Ma folosesc de USD deja mai multi ani, si imi place. Deasemenea se cunoaste ca a fost creat de un crestin.

  2. Ciprian spune:

    Am incercat sa iau kitul cu USD de pe situl indicat dar antivirusul meu il vede ca virus la download. 🙁

  3. radu.capan spune:

    Incercati JDownloader.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *