Kantaris Media Player


Zilele trecute pomeneam playerul VLC şi mi-am amintit că acum vreo lună citisem un articol intitulat Kantaris is a Unique Media Player Based on VLC.  Am mers pe Kantaris.org şi am descărcat programul, alegând varianta ZIP (nu am avut astfel nimic de instalat, doar de despachetat arhiva şi de lansat executabilul). Mergând la pagina Despre am văzut şi cine este autorul acestui program şi… poate mă înşel… pare a nu avea nici 20 de ani, sau oricum pe acolo. Tânărul suedez a făcut însă o treabă bună, dar nu de la zero: Kantaris este de fapt o faţă nouă (dar mai mult decât o interfaţă) pentru clasicul – şi valabil sub atâtea sisteme de operare – VLC.

imagine

Ceea ce mi-a atras atenţia din prima este existenţa unui buton Movie Trailes. Kantaris foloseşte de fapt secţiunea de trailere de pe Apple.com şi o arată cu ceva stil. Te poţi plimba cu mouse-ul având în faţă un “perete” de afişe. Alegi afişul şi apoi din două clickuri vei trailerul. Kantaris nu este însă un player de trailere. Este un player general care, tocmai fiind bazat pe VLC, are mare şansă să meargă din prima pentru multe-multe formate video, fără bătaia de cap cu codecuri. Am încărcat câteva piese MP3 şi imediat am văzut coperta albumului şi câteva informaţii despre acesta. Am încărcat un film cu titrare şi totul a mers OK. Până aici deci toate bune şi frumoase. Programul se prezintă pe sine ca un “VLC cu faţă de Windows Media Player” şi trebuie să recunosc că arată bine. Dacă aţi stat deoparte de VLC pentru că nu arată bine – reţineţi, are şi el interfeţe/teme/skinuri – atunci încercaţi Kantaris.

imagine

Am testat şi unele facilităţi care mi s-au părut mai originale. De exemplu preluarea traducerilor, din păcate doar de pe un sit, OpenSubtitles.org, unde nu sunt foarte multe în limba română, dar pe ici pe colo va merge. Să sperăm că în timp vor fi suportate mai multe situri, poate chiar “locale”, adică specifice unei anumite ţări/limbi. O facilitate deosebită este şi integrarea cu Last.fm dar mie nu mi-a mers, deşi autorul spune că a rezolvat problema în versiunea 0.5.4 (pe care am testat-o eu). Văd că şi alţii au avut această problemă. Nu pot spune deci nimic despre Last.fm dar pot trece la ultimul buton, Video Library, care creează din nou un perete (ca cel de la trailere) ce arată bine şi e şi util (nu îl pot descrie în cuvinte… trebuie să testaţi ca să înţelegeţi cum merge). Apar automat coperţile şi fişierele video sunt împărţite pe categorii (gen: filme, episoade din seriale…).

imagine

Să sperăm că programul va continua să se dezvolte pentru că de promis promite. Arată bine, se mişcă bine… Nu cred că fanii KMPlayer sau AIMP (sau alte programe mai celebre şi mai vechi) vor schimba macazul, dar un test nu strică.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. safinator spune:

  Recomand GOM Player

 2. dangl spune:

  Intr-adevar cei nici 20 de ani se observa. Programul se misca foarte incet si crapa la cel mai mic impediment. De exemplu la Video Library, daca in fisierul selectat mai ai si altceva decat filme, vreun joc ceva, programul va crapa instantaneu.

 3. vali.d spune:

  Pacat ca e asa de gurmand la nivel de memorie. E de tinut sub observatie.

 4. Sylar spune:

  Acel „perete de afişe” e asemănător cu add-on-ul CoolIris pentru Mozilla Firefox.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *