Indicatoare vizuale pentru sonor


Probabil astăzi tot mai multe drivere audio vin în partea de soft şi cu indicatoare vizuale pentru nivelul de sonor. La primul laptop îmi amintesc că erau nişte dreptunghiuri masive verzi. Urât dar destul de eficient. Destul de târziu am descoperit că se putea schimba culoarea 🙂 . Dar la laptopul curent, deşi am taste speciale pentru sonor, vizual nu am nici o indicaţie şi e destul de frustrant. Oricare ar fi situaţia Dvs, s-ar putea să vă intereseze un program numit enigmatic 3RVX. Am citit despre el de câteva minute pe DownloadSquad şi m-am hotărât să îl încerc. Capturile de mai jos se poate să spună totul, dar eu voi continua totuşi.

 imagine

Prima observaţie este că programul nu are o pagină propriu-zisă. Îl puteţi descărca via Softpedia (de unde înţelegem că programul a îngheţat din 4 iulie 2008) sau de pe situl autorului, de pe o pagină index (acolo la dată apare 19 iunie 2009, dar poate să nu fie data aplicaţiei). Trecând peste acest aspect, programul arată bine şi este foarte util. Consumă cam 7MB memorie RAM (la mine cel puţin) aşa că am ales să se lanseze deodată cu Windows-ul pentru a-l folosi permanent. Ce face el? În principal două lucruri.

1. La schimbarea sonorului (presupunând că aveţi taste la tastatură dedicată acestei operaţiuni) afişează pe ecran nivelul de sonor. După cum vedeţi în captura de mai sus (stânga), există mai multe “feţe” (skin-uri) disponibile (tabul Skin Chooser în dreapta) şi nu este foarte greu să vă faceţi una proprie dacă aveţi talente la capitolul grafică.

2. Permite definirea unor “scurtături” pentru manipularea sonorului. Deşi există, mă repet, unele taste dedicate pe unele tastaturi, acest program permite o definire particulară. Implicit de exemplu Win+MouseMiddle (în cazul meu click pe ambele butoane) taie sau redă sonorul, iar Win+MouseWheelUp ridică sonorul, evident Win+MouseWheelDown reducându-l. Foarte practic! Combinaţiile de taste sunt definibile după gusturi.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *