De vacanţă: Adibou – Aventuri în corpul omenesc


Intenţia cu acest material este aceea de a începe o serie de recomandări “de vacanţă” din diferite domenii, recomandări pentru părinţi pentru a le "umple" într-un mod interesant timpul copiilor lor: seriale sau filme de vizionat, situri cu diferite activităţi… E drept că vacanţa a început aproape de o lună deja, dar mai bine mai târziu decât niciodată! Şi începem seria cu recomandarea unui serial de animaţie prin intermediul căruia, alături de băieţelul Adibou (numele e francez) şi de prieteni lui, Robitoc, Bouzzy şi Adilia, copiii au ocazia de a explora interiorul corpului uman, în căutarea răspunsului la diferite întrebări legate de funcţionarea acestuia.

imagine imagine

Fiecare episod – de doar 5 minute – porneşte de la o întrebare pe care şi-o pune Adibou, în urma unei întâmplări de la joacă: de ce face rana coajă, de ce fac temperatură, de ce am rău de maşină, de ce mi-e foame? La auzul întrebărilor, Robitoc îl invită într-o navă care se micşorează şi călătoreşte în ochi, în nas, în inimă, acolo unde este nevoie pentru a răspunde la întrebarea lui Adibou. Ei urmăresc călătoria globulelor roşii, lupta dintre o globulă albă şi bacterii, intră în rădăcina unui fir de păr, în urechea internă, unde Adibou ajunge în pericolul de a fi strivit între ciocănel şi nicovală… Călătoria lor este cu adevărat o aventură, şi la finalul fiecărui episod, chiar dacă răspunsurile nu lămuresc poate întotdeauna tot ce ar vrea să ştie legat de subiectul respectiv, copiii vor înţelege câte ceva în plus despre corpul lor. Serialul poate fi interesant pentru copii de la 4 până pe la 10 ani.

În limba română, serialul – pe 4 DVD-uri – poate fi cumpărat de exemplu de aici, sau de aici. Preţul unui DVD este între 20 şi 25 lei, depinde de ce situri ce numere au în stoc. Adibou are şi propriul lui sit pe internet, în limba franceză, unde îi invită pe copii şi la diverse jocuri: atelier de pictură, puzzle-uri, memo, atelier de modă… De pe acest sit aflăm că există şi jocuri Adibou, şi o nouă serie care răspunde la întrebări legate de planeta noastră. Sperăm să se găsească cât mai curând şi în limba română. O vacanţă frumoasă!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,60 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *