Patrimoniul românesc surprins în fotografii


Dacă aveţi nevoie de ceva idei pentru vacanţă, ce anume să vizitaţi, sau dacă doriţi pur şi simplu să vă "scăldaţi" privirile în frumuseţi care se găsesc în ţara noastră, vă recomand situl PatrimoniuRomanesc.ro, o superbă colecţie de "albume" din diverse locuri din România. Proiectul îi aparţine lui Cosmin Dănilă, şi este rodul a 3 ani de fotografie, între octombrie 2005 şi mai 2008. "Este un proiect personal, autofinanţat în întregime şi îşi propune să treacă în revistă obiectivele naturale şi culturale cu o valoare deosebită, ce au fost incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO".

imagine

După cum ne spune tot autorul fotografiilor, "Delta Dunării este singurul obiectiv natural, iar celelalte 30 sunt obiective culturale: bisericile de lemn din Maramureş (Bârsana, Budeşti, Deseşti, leud-Deal, Plopiş, Poienile Izei, Rogoz, Surdeşti), bisericile pictate din Bucovina (Arbore, Humor, Moldoviţa, Pătrăuţi, Probota, Suceava, Voroneţ), bisericile fortificate din Transilvania (Biertan, Calnic, Dârjiu, Prejmer, Saschiz, Valea Viilor, Viscri), cetăţile dacice din Munţii Orăştiei (Baniţa, Căpâlna, Costeşti Blidaru, Costeşti Cetăţuie, Luncani-Piatra Roşie, Sarmizegetusa Regia), centrul istoric al Sighişoarei şi mănăstirea Hurezi".

imagine

Este un sit web simplu, conţinând fotografiile, o explicaţie de câteva cuvinte la fiecare dintre ele, şi de asemenea informaţii despre categoria mai mare din care fac parte fotografiile (de exemplu Delta Dunării), sau chiar despre locul în care au fost făcute, cum este în cazul bisericilor de lemn din Maramureş. Simplitatea aceasta face ca în centrul atenţiei să fie tocmai fotografiile foarte frumos realizate, atât cele panoramice cât şi cele de detaliu, care vă vor trezi cu siguranţă dorinţa de a vizita acele locuri. Felicitări fotografului pentru realizare, iar dumneavoastră vizionare plăcută… şi poate vizitare plăcută!

PS: Dacă cineva se îndoia că avem o ţară frumoasă să viziteze acest sit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Ciprian spune:

  Uite asa ceva ar trebui sa faca si ministerul turismului.

 2. Sorin spune:

  Avem o tara frumoasa si multi straini sint invidiosi, si de aia ne desconsidera. Pacat insa ca la conducere nu sint oameni capabili, care sa incurajeze latura turistica.

 3. Raimi spune:

  E super fain site-ul acesta. Fotografii profesionist facute. Valorile tarii noastre excelent surprinse. La un moment dat, fascinat fiind de felul cum e realizat acest site, am vrut sa scriu un articol. Nu am acordat suficient timp acestei chestii dar merita promovat. Am vazut multe site-uri de turism mai ales cand eram implicat intr-un proiect cu o publicatie de turism dar un asa site ca acesta cu fotografii profi … nu-mi amintesc sa fi vazut. Ma bucur ca pana la urma Oana a scris pe CNet despre ac. proiect altfel mai devreme sau [cel mai probabil] mai tarziu as fi scris eu. Toate cele bune!

 4. Cosmin spune:

  Multumesc foarte mult pentru articol! O prezentare reusita a proiectului meu! Toate cele bune!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *