Google Map Buddy lipeşte hărţi


Goole Map Buddy este un program care i-ar putea interesa pe mulţi. Din afara României în special. Iar când Google Maps se va ocupa şi de România atunci şi din ţară. În fine. Haideţi să vedem ce face. Pe scurt: lipeşte bucăţi pentru a genera o hartă mai mare. Să zicem că vreţi să mergeţi în Londra (oh, norocoşilor) şi v-ar trebui o hartă a oraşului sau a zonei. Puteţi să luaţi de pe Google Maps, capturând ecranul, tipărind apoi la imprimantă. Dar dacă aţi vrea o zonă mai mare cu zoom bun? Atunci puteţi face mai multe capturi şi uni capturile într-o hartă decentă (ce de muncă!). Sau folosi programul tocmai indicat care face exact aşa ceva!

imagine

Utilizarea lui presupune următorii paşi. 1) Aveţi încărcat Google Maps în fereastra principală a programului, unde puteţi da căutare, trageţi cu mouse-ul, faceţi zoom, orice doriţi pentru a ajunge la zona pe care o doriţi. 2) Apăsaţi pe Select Area în fereastra a doua a aplicaţiei (cea mică, plutitoare). Selectaţi zona dorită. 3) Acum trebuie să indicaţi un factor de zoom. Dacă aţi ales regiunea în pasul anterior cu zoom-ul 6 (să zicem), atunci în acest pas alegeţi un zoom superior (să zicem 8). Atenţie: cu cât diferenţa între cele două zoom-uri este mai mare cu atât programul va avea de lucru cu sute de bucăţele de hartă de unit. Puteţi apela la Draw Helper pentru a vedea secţiunile. Sfatul meu: întotdeauna marcaţi o zonă mai largă decât cea dorită de Dvs, pentru că în mai multe rânduri am constatat decupări. Ce e sigur e sigur. Apăsaţi Create Map Image şi indicaţi un nume pentru fişier.

imagine

La final programul vă întreabă – ce frumos! – dacă să şteargă imaginile intermediare, cele unite în harta finală. Aproape sigur veţi fi de acord. Şi cu asta gata: aveţi harta! Mie cu tipul Satelit nu mi-a mers, a mers însă modul implicit şi Teren. Mi-a ieşit o hartă geeeneroasă: 1790×1266 la vreo 4MB (am pus-o aici, mare, ca să o vedeţi – se va deschide „deasupra” aşa că mai bine click dreapta pe link şi alegeţi deschidere într-un tab nou). Desigur, cu un zoom mai puternic putea ieşi o hartă să îmi fac poster în cameră din ea!

Observaţie: autorul spune “nevinovat” că programul va rămâne cât Google nu comentează ceva. După mine programul încalcă normele de utilizare (să nu mai spunem că harta la final e curată, fără nici un logo Google) dar este totuşi, în anumite situaţii, 3 x teribil de utilă. Dacă vă interesează puneţi mâna pe program până nu dispare 😉 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. A.Faith spune:

  Sincer, cred că Google ar putea profita de pe urma acestei idei, monetizând posibilitatea de a descărca site-uri în format mare. 🙂

 2. radu.capan spune:

  Probabil „harti in format mare”?

 3. MSriashu spune:

  Deja Google a „profitat”. Iata ce spune autorul:
  I’m afraid that, due to the people at Google kindly informing me of their ToS I have removed the Google Map Buddy from this website, and any other websites its hosted on.
  I hope that people who downloaded it got some use out of it – and if they still have their copies they should continue to work.
  I’m afraid I won’t be able to respond to any queries about the software, or develop it any further.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *