PowerArchiver 2010


Acum mulţi, mulţi ani, foloseam PowerArchiver. Era gratuit, până când, începând cu versiunea 7.0, a devenit program comercial 🙁 . Apoi am descoperit IZArc, pe care îl folosesc şi acum. Zilele trecute am observat (şşşşt… pe torrente şi pe RapidShare) o versiune portabilă pentru PowerArchiver 2010. Mi-am zis: ce pierd dacă îl testez? Doar nu am nimic de instalat! După câteva zile de teste am descoperit că îmi place aşa mult încât mă întreb când îl voi şterge pentru a folosi din nou, legal, IZArc. Dar ce poate să îţi placă la un program de arhivare şi dezarhivare? Am să încep cu ceva mai puţin semnificativ: interfaţa. Nu, nu se rezumă la ceea ce vedeţi mai jos.

imagine

PowerArchiver vă permite să optaţi pentru o interfaţă tip MS Office 2007. Ştiu că mulţi nu o suportă, dar eu unul m-am obişnuit cu ea şi o prefer. Din captura de mai jos observaţi şi funcţionarea tip Explorer în cadrul programului. Da, şi alte programe de arhivare/dezarhivare oferă aşa ceva, dar nu toate.

imagine

În fine, ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este că PowerArchiver are un viewer încorporat, ceea ce înseamnă că din arhivă puteţi vedea o imagine sau conţinutul unui fişier text (“panglica” este minimizată). Evident că pentru vizualizare în spate se face de fapt o extragere din arhivă, dar oricum eu am găsit utilă această facilitate, scutindu-mă de câteva clickuri. Şi mai sunt şi alte facilităţi interesante (precum clientul FTP încorporat de asemenea, sau arhitectura deschisă spre pluginuri, sau mount-area de ISO-uri). Cei interesaţi pot vedea situl webaplicaţiei (mai exact aici) ce poate acest program. Bravo lui. Păcat că nu a rămas freeware.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Emil-Daniel spune:

    7 ZIP ai incercat?

  2. radu.capan spune:

    Desigur. Bunicel, dar urat de tot.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *