Acum 40 de ani: WeChooseTheMoon.org


"Apollo 11 a fost prima misiune cu echipaj uman care a aselenizat. A fost cel de-al cincilea zbor cu echipaj uman din programul Apollo şi cea de-a treia călătorie spre Lună. Misiunea a fost lansată la 16 iulie 1969 având la bord pe astronomii comandantul Neil Armstrong Alden, pilotul modulului de comandă Michael Collins şi pilotul modulului lunar Eugene Edwin ‘Buzz’ Aldrin. Patru zile mai târziu, pe 20 iulie, Armstrong şi Aldrin au devenit primii oameni care au păşit pe Lună", citim în Wikipedia pe pagina dedicată istoricului eveniment de la care se împlinesc astăzi 40 de ani.

imagine

Dacă doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre această misiunea spaţială, o puteţi face pe pagina în limba engleză de la Wikipedia, căci ceea în română nu conţine prea multe informaţii în plus. Sau puteţi vizita situl WeChooseTheMoon.org, care în ultima perioadă, în funcţie de ziua calendaristică, a transmis ceea ce s-a întâmplat cu exact 40 de ani în urmă. De astăzi, puteţi urmări chiar aselenizarea – prin intermediul unei animaţii digitale, dar şi al fotografiilor şi clipurilor video înregistrate atunci. Astfel putem vedea mulţimile aşteptând lansarea, lansarea rachetei, cum se bea apă în naveta spaţială…

imagine

Iar la final, după ce aţi încheiat misiunea dvs. spaţială, veţi primi un certificat PDF (editabil) prin care se atestă că aţi aselenizat şi mai apoi v-aţi întors în siguranţă pe pământ!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *