Picurio: albume foto la evenimente


Picurio.com este un proiect iniţiat de trei tineri care s-au gândit să facă un nou sit pentru depozitarea de fotografii. Cum? Mai e nevoie de aşa ceva? Nu este internetul plin de astfel de iniţiative? Evident există ceva ce separă acest proiect de altele. Iar ideea lor am găsit-o foarte ingenioasă şi foarte practică aşa că v-o expun. Aţi participat la o conferinţă, o tabără, o excursie, o nuntă sau alt eveniment cu mai mulţi participanţi? Mai mulţi dintre participanţi au făcut fotografii, nu? Mulţi probabil le păstrează offline, unii le pun pe Flickr, Picasa sau prin alte locuri. De ce nu un loc centralizat unde, pentru o perioadă de timp, să se găsească toate şi să poată fi văzute de toţi (care au participat la eveniment).

imagine

Picurio merge pe ideea de “camere”. O cameră are o capacitate de 2GB pentru fotografii. Cât priveşte participanţii, nu există limite. Administratorul camerei trebuie doar să indice linkul celor care au făcut fotografii şi aceştia vor putea să le publice în acea cameră fără să îşi deschidă un cont. Şi uite aşa Cristi, Ana, Ghiţă, Ionel şi toţi ceilalţi care au făcut fotografii la ultima aventură împreună pot să pună pozele în acelaşi loc, ca să le vedem cu toţii şi să retrăim acele momente. Camera “trăieşte” doar două săptămâni. Dar dacă prin intermediul camerei cineva se înscrie pe Picurio, mai aduce două săptămâni camerei (trebuie să fie membru total nou, nu cineva deja înscris via alte camere). Astfel, dacă aţi fost la o nuntă şi să zicem 10 prieteni şi-au deschis cont, camera cu fotografiile de la nuntă va fi viabilă vreo cinci luni! Dar de regulă după un eveniment două săptămâni sau una două luni este de ajuns. Între timp, cine vrea îşi descarcă pozele care îi plac.

imagine

Într-o cameră pozele pot fi puse pe albume, şi cine vrea poate descărca albumele dintr-un click, nu obligat fotografie cu fotografie. Fotografiile sunt păstrate la rezoluţiile la care au fost publicate. Pot fi puse descrieri imaginilor. Iar cine doreşte să prelungească viaţa unei camere o poate face cu aproape 5 dolari pentru o lună de viaţă. Cred că proiectul – de câteva zile devenit public – va avea succes. Reţineţi: dacă participaţi la un eveniment unde mai mulţi fac fotografii spuneţi-le de Picurio şi încercaţi să folosiţi situl împreună.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *