Internet Bird Collection: despre păsări


O dedicaţie specială pentru iubitorii de păsări: situl IBC.lynxeds.com – Internet Bird Collection – ne prezintă o colecţie de materiale despre aproape 6500 de specii de păsări, dintre cele 9840 de specii din lume. Pentru 6012 specii putem urmări materiale video, 3352 de specii ni se prezintă şi în fotografii, şi ne putem delecta cu sunete scoase de 530 de specii. Cea mai mare parte a sitului este alcătuit din materiale publicate de iubitori ai păsărilor, din toată lumea.

imagine imagine

Situl oferă mai multe instrumente prin care să puteţi căuta o pasăre anume. Dacă sunteţi mai "expert" şi ştiţi ordinul din care face parte, aveţi pe prima pagină o listă de denumiri latineşti: Struthioniformes, Tinamiformes, Sphenisciformes… La fiecare dintre aceste ordine se deschide în jos lista cu familiile de păsări care fac parte din ele, şi cu click pe fiecare familie ajungeţi în sfârşit la lista păsărilor care o compun. Puteţi de asemenea, la Species Search, să introduceţi numele în engleză al păsării despre care doriţi să aflaţi mai multe. Dacă aţi scris de exemplu swan (lebădă), rezultatele căutării includ lebăda albă, lebăda neagră, lebăda cu gât negru… Alegeţi-o pe care doriţi şi aveţi lista cu toate materialele – video, foto, audio – despre ea.

Din iunie anul acesta, situl permite căutarea şi după denumirea păsării în limbile franceză, spaniolă şi germană. Dacă sunteţi mai familiarizaţi cu numele lor în aceste limbi, este suficient să puneţi prefixele fr, es sau ge înaintea denumirii. Căutarea se poate face şi global pe întreg situl, la Global Search – caută şi în descrierile materialelor sau în alte date legate de ele, şi nu doar denumiri de păsări ci şi, de exemplu, localităţi. Zbor plăcut în lumea păsărilor!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *