Directorul de teme pentru Chrome


Acum câteva zile semnalam apariţia unor teme pentru Chrome. Cu link direct, pentru că directorul de teme nu funcţiona. Iată că acum merge. În cel mai rău caz e ceva temporar, dar eu cred că pagina va rămâne online. Click deci aici pentru a vedea ceea ce este deja ilustrat în captura de mai jos. În acest moment sunt 29 de teme, din păcate prea puţine reuşite – după gustul meu – ce pot fi văzute cam cum ar arăta dacă daţi click pe imaginea mică, sau instalate imediat dacă daţi click pe Apply theme. Atenţie: trebuie să folosiţi versiunea 3 a navigatorului Chrome, care este încă în beta.

imagine

Problema este că temele, la cât de minimalistă este interfaţa navigatorului de la Google, sunt cam inutile 🙂 . În clipa în care maximizăm Chrome-ul din temă rămâne doar o bandă, taburile (unele teme afectează şi pagina de la tab nou)… Oricum, pentru fanii particularizării e o veste bună şi aşteptată. Optimiştii vor putea să îşi “îmbrace” navigatorul în roz, iar cei supăraţi, pe cine ştie ce, pot să îşi pună o temă mai sobră sau chiar mortuară.

În fine, să mai spunem că pentru moment, dacă vreţi să revedeţi temele instalate, trebuie să tastaţi în navigator chrome://extensions/ şi veţi avea lista temelor, posibilitatea de re-aplicare, respectiv de “dezinstalare” (adică ştergere a lor). Plus nişte informaţii minimaliste (un ID şi un număr de versiune), care probabil în timp vor fi completate şi, cel puţin, de numele autorului temei. Bun, Google. Pasul cu temele l-ai făcut. Acum e timpul să revii la adevăratele extensii/add-onuri/suplimente, care să dezlănţuie comunitatea, oferind instrumente ce să extindă puterea navigatorului.

imagine

PS: Printre instrumentele casei se numără de astăzi şi Google Chrome Developer Tools.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Lucian spune:

  In ultima vreme vad ca o cam „ard” aiurea baietii de la Google. In loc sa vina cu lucruri de pe care toata lumea le cere si le asteapta se ocupa de floricele inutile. Cand spun asta ma gandesc si la update-urile nefolositoare din Google Earth si Google Reader.

 2. radu.capan spune:

  Eu as zice ca „noutatea” cu temele e o bifare: sa aiba teme si suplimente este de mult pe lista Chrome de „to-do” (ASAP). Deci au trecut de teme si sper acum sa se concentreze pe add-on-uri.

 3. vasiliad spune:

  Google tinde sa devina noul MS.
  Nu prea inteleg de ce Chrome este asa placut, engine-ul pt javascrip-uri e destul de ok, dar licenta aia dubioasa ca tot ceea ce postezi cu ajutorul Chrome devine propietatea Google e cam ciudata, chiar daca nu cred ca ar face ei asta.
  Opera rocks the web 😉

 4. gxg spune:

  Din cate stiu eu problema cu „licenta dubioasa” a fost clarificata inca de cand s-a deschis discutia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *