De vacanţă: aventuri prin copaci în Parc Aventura


Întorşi din vacanţa care ne-a purtat şi prin Braşov, vreau să scriu despre un loc pe care de mai mult timp doream să vi-l recomand pentru vacanţă – şi nu numai -, dar m-am gândit să aştept până când îl vom vedea cu ochii noştri. Este vorba despre Parc Aventura din Braşov – care se mândreşte a fi cel mai mare parc de tip "aventură" din ţară, în România mai existând doar un astfel de punct de agrement, dar de mici dimensiuni, lângă Bucureşti. Un parc cu trasee de parcurs între copaci, la diferite înălţimi de la sol.

imagine

După cum citim pe situl Parc-Aventura.ro, "oferă 100 de jocuri împărţite pe 8 parcursuri de dificultate progresivă, pornind de la traseul galben, destinat celor care încearcă pentru prima oară acest gen de distracţie şi terminând cu traseul negru, destinat exclusiv cunoscătorilor. În plus, există un traseu special, marcat cu mov, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani. […] Doagele, scara amiralului, tiroliana, planşetele de Sahara, butucii suspendaţi, pasarela Chinei, podul tibetan, podul de planşe, fusurile suspendate sau pasarela dunelor sunt doar câteva dintre probele pe care sunt invitaţi să le treacă toţi cei care trec pragul Parcului Aventura". Pe acelaşi sit găsiţi numeroase fotografii şi materiale video, şi lista de preţuri – dacă sunt cel puţin doi fraţi, primesc reducerea de la familie. Cu 20 de lei pentru fiecare, le-am luat copiilor noştri mai mari câte un bilet – în preţul acesta am închiriat echipamentul de siguranţă pentru 3 ore, în care se pot parcurge câte trasee "încap", pornind însă neapărat, pentru cei care merg prima oară, de la traseele galbene. Fetiţa de 4 ani ar fi vrut şi ea să meargă iniţial, apoi au apucat-o însă emoţiile – dar nici nu am fi văzut-o mergând pe trasee. Nici măcar traseul mov nu mi se părea prea de începători – cel puţin nu de 4-5 ani. Iar dacă au peste 7 ani, copiii nu au ce face decât să pornească de la cele galbene – care chiar le pot da fiori. Mai jos câteva fotografii făcute de Radu (în a doua linie de fotografii este băiatul nostru).

imagine

Martori sunt copiii noştri, de 8 şi 10 ani, care au avut momente în care nu au vrut să pornească cu tiroliana, momente când i-a apucat plânsul că vor cădea – deşi evident erau bine asiguraţi -, au avut nevoie de multe încurajări ca să pună piciorul pe buştenii suspendaţi sau în butoaie, de mai multe ori a venit careva dintre operatorii de la sol să îi ajute, iar fetiţa, deşi mai mare, chiar a renunţat spre finalul traseului, şi a venit unul dintre operatori cu scara şi a dat-o jos. După primul traseu am şi predat echipamentul, nu avea rost să stăm 3 ore. Toate acestea vi le spun ca avertisment, că se poate să li se facă frică copiilor. Cred că nu ar fi fost rău ca iniţierea să fie mai mult decât cele câteva minute în care îţi explică cum trebuie folosit echipamentul şi cum trebuie mers pe trasee – poate un traseu mult mai simplu, sau unul în care să fii însoţit de un operator… Cu toate acestea, parcurgerea unui traseu rămâne o experienţă extraordinară de depăşire a propriilor limite, pe care le-o doresc multora – copiii noştri şi-o amintesc acum ca pe un lucru deosebit din ceea ce au declarat că "a fost cea mai frumoasă vacanţă". Fiul prietenilor noştri cu care am mers acolo, fiind braşovean, avea deja ceva experienţă, şi cu nerăbdare şi mândrie a parcurs şi traseul verde. Cred că data viitoare când mai mergem prin Braşov voi încerca şi eu!

PS: Poate am lăsat impresia că e un parc exclusiv pentru copii. În realitate este cei mai mulţi de acolo erau tineri şi tinere (ba chiar şi unii adulţi) dornici de experienţe… extreme.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. kalio spune:

    Un Parc Aventura mai exista si la tabara Cerbul Bratei din Dambovita.In curand va fi gata si cel din Parcul Chindia din Targoviste.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *