Word 2010 face capturi de ecran


Am primit săptămâna trecută acceptul pentru a mă număra între cei ce pot testa Microsoft Office 2010. Acest beta preview este deschis unui număr de persoane şi probabil cereri se mai pot face încă. Un oarecare Office 2010 de pe torrente am testat – fără prea mare succes – prin luna iulie, când v-am şi oferit o serie de capturi. Iată că acum am Office 2010 instalat din sursă oficială şi merge foarte bine. Am dreptul să vorbesc despre viitoarea versiune? Microsoft clarifică: “The Office 2010 clients are not under a confidentiality obligation.  You are free to talk about the Office 2010 client build as you wish.” Profitând deci de permisiune, iată o primă semnalare.

image

image

Am deschis unul lângă altul Word 2007 şi Word 2010 ca să văd schimbările. Aproape zero. Unele rearanjări, dar practic un singur element vizibil din prima (atenţie: există şi alte modificări, mai ascunse; voi reveni în alte articole): apariţia unui buton Screenshot în tabul Insert, secţiunea Illustrations. După cum vedeţi mai jos, în clipa în care am apăsat butonul, apar deja, automat, o serie de capturi ale aplicaţiilor lansate. Este destul de logic: Word 2010 presupune că dacă doriţi o captură ea este dintr-o aplicaţie deja deschisă. Puteţi da click şi insera imediat, apoi face decuparea după dorinţe. Dar puteţi apela şi la Screen Clipping, sub seria de capturi, pentru a alege Dvs exact selecţia pentru captură la aplicaţia din spatele la Word 2007 (în sensul că aceasta dispare, se minimizează, lăsând vederii pentru captură ceea ce se află în “spate”).

image

Dacă în timp ce lucraţi la documente Word faceţi frecvent capturi (cred că sunt rare cazurile) atunci veţi aprecia foarte mult această nouă facilitate. Este genul de lucru mic dar care – dacă adăugăm zeci de astfel de lucruri mici – poate conta în final. După cum spuneam, voi reveni, cu un articol-continuare, despre o altă noutate legată de Word 2010, tot pe subiectul imagini.

image


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Ionel spune:

  La fel zic si eu…. din pacate nu prea multe, poate dupa ce trece de tehnical preview, mai asteptam feed-back-uri, nu?

 2. radu.capan spune:

  Sunt lucruri notabile in acest preview. Le voi evidentia in articolele deja scrise, dar care vor apare in dupa-masa acestei zile. O parte. Altele in alte zile, sa nu faca lumea icter de prea mult Office 2010.

 3. sorin spune:

  Mai complicat, mai greu de folosit, mai multe setari, mai multe erori, mai multi nervi, mai multe telefoane de dat la hot-line, mai multa cafea, mai multa agitatie, mai… bine era cu versiunile vechi pentru ca erau… mai simple, mai comode si mai usor de folosit, mai putine erori, si mai aveam si timp sa beau in liniste o cafea cu colegii de birou. Si atunci mai am o intrebare, la ce folos atita agitatie sforaitoare pentru softurile pentru care notiunea de eficienta este inexistenta ?

 4. radu.capan spune:

  Pentru unii Notepad este suficient. Pentru altii WordPad, AbiWord sau OpenOffice. Pentru mine MS Office este indispensabil. Ca in cazul Photoshop-ului, multi il folosesc cand un GIMP sau chiar IrfanView le-ar fi de ajuns. Si totusi, acesta nu e motiv sa blaman Photoshopul sau pachetul MS Office.
  Folosesc de multi ani MS Office, am testat si variantele gratuite, dar m-am intors mereu la el. Cat despre eficienta… dupa mine MS Office este eficient si devine tot mai eficient. Repet: depinde de nevoi.
  PS: Vor mai urma cateva articole „sforaitoare” despre MS Office 2010. Dar maine le vom alterna cu altceva.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *