Office 2010: trimiteţi un zâmbăreţ (sau nu)


După ce am instalat MS Office 2010 am constatat în systray prezenţa a două iconiţe: o faţă zâmbitoare, galbenă, şi una tristă, roşie. Cum au apărut ele? Este modalitatea găsită de Microsoft pentru semnalarea problemelor (dar şi pentru feedback-uri pozitive). În Windows 7 era un link în bara de titlu. Dacă folosiţi Office 2010 vă recomand să folosiţi după caz cele două smileys. Funcţionarea este simplă. Sunteţi să zicem în MS Word 2010 (sau oricare aplicaţie din pachet) şi ceva vă entuziasmează sau vă frustrează la culme. Apelaţi după caz la smiley şi veţi vedea o fereastră precum cea de mai jos.

image

Evident zona principală este cea de text, unde Dvs trebuie să scrieţi ce vă bucură sau vă supără. Opţional puteţi trimite o captură (realizată automat), pentru ca cei de la Microsoft să înţeleagă mai bine. Dacă nu doriţi, debifaţi Send screenshot with comments. În fine, dacă speraţi într-un răspuns de la ei (sau sunteţi disponibil dacă ei vor să pună întrebări suplimentare), atunci bifaţi Send Contact Information (în principiu adresa Dvs de email), pentru ca echipa tehnică de la Office 2010 să ştie cui să scrie/răspundă. Dacă această formă de feedback vă deranjează, dezinstalaţi via Control Panel programul Microsoft Office Send-a-Smile. Nu văd de ce aţi face-o dacă folosiţi programul ca tester.

PS: Eu am trimis deja o faţă tristă – corectorul ortografic din 2007 nu poate fi folosit sub 2010 şi nu am găsit încă un truc pe web pentru aşa ceva. Păcat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. gxg spune:

    Ar trebui sa fie ceva legat de registry… eu stiu ca asa am adaptat corectorul romanesc luat de pe alt calculator la Word 97 english.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *