Word 2010: instrumentele pentru imagini


În clipa în care avem o imagine într-un document Word se activează o secţiune nouă, Picture Tools, cu un tab nou (o filă nouă) Format. Mai jos am pus din nou comparativ MS Word 2007 şi MS Word 2010. La o primă privire avem cam aceleaşi instrumente, cu unele mici repoziţionări. Să vedem modificările mai semnificative. Iar ele pornesc din stânga de tot, de la Brightness şi Contrast, care acum sunt unite în Corrections. Mai observăm apoi că Recolor a devenit Color. Sună a simplificare, dar de fapt atât Corrections cât şi Color sunt acum mai bogate în opţiuni. Vedeţi acest lucru în setul doi de capturi.

imagine

În ambele cazuri sunt oferite acum previzualizări pentru mai multe scenarii. Comparaţi cu MS Word 2007 şi veţi constata adăugirile. Pentru cei care nu sunt satisfăcuţi de scenariile propuse, se poate oricând recurge la Picture Corrections Options, respectiv Picture Color Options şi avem astfel acces la parametrii care pot primi valorile dorite de noi.

imagine imagine

Bun. Ajungem acum la o facilitate complet nouă şi care, presupun eu, va primi în timp o imagine potrivită. Se pare că acum cei de la Microsoft au fost în pană de idei aşa că pentru Artistic Effects avem un simplu cerc roşu (parcă am vrea să înregistrăm ceva, audio sau video). Dacă apăsăm straniul buton vom vedea o listă de efecte artistice ce pot fi aplicate unei imagini. Iată numele lor: Marker, Pencil Grayscale, Pencil Sketch, Line Drawing, Chalk Sketch, Paint Strokes, Paint Brush, Glow Diffused, Blur, Light Screen, Watercolor Sponge, Film Grain, Mosaic Bubbles, Glass, Cement, Texturizer, Crisscross Etching, Pastels Smooth, Plast Wrap, Cutout, Photocopy şi Glow Edges.

imagine

MS Word pune deci la îndemână tot felul de instrumente pentru lucrul pe imagini. Nu mai trebuie, cel mai adesea, să comutăm într-un editor grafic: face capturi, decupăm, rotim, scalăm, schimbăm contrastul, culorile, aplicăm diverse efecte… chiar din MS Word Şi poate aţi sesizat şi alte instrumente, precum Background Removal. Dar despre el în alt articol. Acum închei cu captura de mai jos care arată ce poate un editor de texte să facă cu imaginile. Bravo Microsoft!

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *