Chukka MP3 Player


Aproape fiecare cultură şi religie cunoaşte ceva asemănător: un şirag de mărgele şi perle din lemn, os, sticlă etc., care rotit timp îndelungat pe mâini şi degete pare să provoace un efect liniştitor, calmant, antistres până la stări de meditaţie. Credincioşii ortodocşi le numesc mătănii, în Grecia komboloi, credincioşii catolici cunosc rozariile, în islam se folosesc misbaha iar în budism mala. Punctul comun este dat de faptul că acest şirag este într-o mişcare permanentă.

imagine

Această mişcare a corpului poate fi explicată şi preluată după legile fizicii, rezultatul fiind energia cinetică. Un designer a preluat ideea energiei produse de un corp aflat în mişcare şi a transpus-o în practică prin proiectarea unui player MP3 care se alimentează din această energie cinetică, produsă efectiv în timpul audiţiei direct de către utilizator. Volumul şi ordinea melodiilor pot fi setate prin rotirea segmentelor. Mai multe detalii (din păcate fără afişarea preţului) şi imagini sunt oferite pe pagina autorului Thomas Mascall. La final spre exemplificare un videoclip preluat de pe site-ul amintit (jocul din degete al utilizatorului demonstrează îndemânare, însă clipul video este în întregime mut; normal că sunt folosite căşti, deci nu putem şti dacă într-adevăr funcţionează; dar nu vreau să caut nod în papură 🙂 ).

Material propus de Jürgen Toth.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Interesantă abordarea următoare de încărcare a acumulatorilor cu energie cinetică: http://www.yankodesign.com/2009/11/30/make-my-own-juice/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *