SimplePassword.com


Unele idei simple sunt geniale, iar SimplePassword fructifică o astfel de idee. Premisa: nu este recomandabil să ai aceeaşi parolă la toate siturile – dacă unul este spart, parola ta poate deveni accesibilă şi utilizabilă şi pe alte situri. Dar în schimb să ai n parole poate fi o treabă dificilă. Eu folosesc pentru siturile foarte importante KeePass (şi sunt foarte mulţumit), dar sunt şi soluţii online interesante. SimplePassword – atenţie! – nu este un memorator de parole ci un generator. Şmecheria este că le generează în baza unei parole master şi a sitului pentru care doriţi parola.

imagine

Cu alte cuvinte Dvs trebuie doar să ţineţi minte adresa sitului şi parola Dvs master. Apoi de fiecare dată când doriţi să obţineţi parola pe care aţi fixat-o anterior pentru un sit trebuie să scrieţi adresa sitului şi parola master. De exemplu mai sus am folosit “simplusisigur” ca parolă master, iar pentru www.paypal.com a generat o parolă puternică: FAIRNp9CMYaXaevnzW5V. Am verificat cu Microsoft cât de puternică este parola: BEST. Şi similar se pot genera parole pentru toate siturile importante pe care le folosiţi.

imagine

La final să lămurim câteva întrebări:

 • Nu e periculos de folosit acest sit? Dacă va fi spart?
  Situl SimplePassword nu memorează nimic, nimic, nimic. Nici parola master, nici parolele generate. Nu există cont de deschis pe sit, nu se memorează nimic, doar se generează.
 • Ce să fac cu o parolă de 20 de caractere?
  Dacă vreţi doar opt, luaţi primele opt caractere şi gata.
 • Şi dacă situl dispare cum mai aflu parolele puse?
  Ei bine, nu aveţi cum. Via SimplePassword, dacă dispare, nu mai aveţi cum. Dar cam orice sit (cele serioase cu siguranţă) pun la dispoziţie mecanisme de recuperare sau mai ales de resetare a parolei. Dacă SimplePassword dispare, asta e!, nu mai aveţi acest instrument, dar lumea nu se sfârşeşte doar că trebuie să resetaţi parola şi să puneţi alta, generată altcumva.

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. m1ha1 spune:

  Problema e ca nu foloseste https, prin urmare masterPassword care se presupune ca ar fi acelasi la toate site-urile ar fi compromis pentru ca o terta parte din reteaua noastra ar vedea foarte simplu orice informatie necriptata folosind de ex. wireshark, ar vedea si acest site iar pasul urmator ar fi sa intre pe toate site-urile pe care avem cont.

  O alternativa pe care o folosesc e Xmarks – o unealta Firefox bestiala.

 2. Geologul spune:

  Ar mai fi o intrebare: Daca gasim o parola generata cu SimplePassword.com nu e posibil sa aflam master password ?

 3. radu.capan spune:

  Nu. Nu se poate.

 4. Geologul spune:

  Am vazut acuma ca scrie la help, totusi astept si varianta https. Oricum intr-adevar o idee simpla, dar foarte folositoare.

 5. jürgen.toth spune:

  Un mic program generator de parole portabil este Password Generator (acesta si memoreaza parolele), poate fi descarcat de aici: http://www.gaijin.at/en/dlpg.php

 6. jürgen.toth spune:

  O alta alternativa free poate fi PasswordSafe: http://passwordsafe.sourceforge.net/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *