Picasa Web Albums: să publicăm împreună


Picasa Web Albums se forţează încă să ofere doar 1GB pentru poze, dar eu plătesc de vreo doi ani şi am 10GB la dispoziţie. Îmi place serviciul, îmi ţin acolo tone de fotografii, şi de aceea rezonez la îmbunătăţirile (cam rare) ce i se aduc. Un anunţ de ieri de pe blogul GooglePhotos ne spune că de acum într-un album pot publica mai mulţi deodată! Vă amintiţi de Picurio, situl care permite crearea de camere unde să publice mai mulţi? Iată că Google a preluat ideea pentru albumele din Picasa Web Albums. Este excelent, pentru că astfel, după un eveniment, mai mulţi pot contribui publicând fotografii într-un acelaşi album, pe care apoi să îl arate tuturor participanţilor.

 imagine

Totul porneşte de la butonul Share, aflat deasupra unui album deschis în Picasa Web Albums. În pagina de share a apărut o mică-mică opţiune, implicit bifată (hmmm…), care permite celor cărora le scrii despre un album să poată şi contribui, chiar publicând fotografii. De asemenea ei pot să adauge descrieri la propriile poze. Le pot şi şterge – dar doar ale lor! Evident, Dvs veţi putea reveni apoi asupra oricăror fotografii sau texte aparţinând unor colaboratori, cu drept de editare şi de ştergere. Cei invitaţi pentru colaborare vor primi un email în care un link va fi cu accesul de publicare. Da, doar din interfaţa web, în acel plicticos şi limitat sistem de încărcare a maxim cinci poze pe tură. Tot e ceva. Să sperăm că lucrurile se vor îmbunătăţi. Până atunci ne bucurăm de ce se poate, şi anume să publicăm împreună.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Raimi spune:

    In Internet Explorer poti incarca cate poze vrei in Picasa doar tragandu-le cu mouse-ul din computer acolo in interfata. Eu asa fac.

  2. gxg spune:

    Dar din cate am citit, noii colaboratori nu pot face asta nici in Internet Explorer. Iar in Firefox exista diverse extensii care usureaza incarcarea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *