Windows Live Movie Maker: gata cu beta


Din pachetul Windows Live folosesc zilnic Windows Live Writer şi destul de des Galerie foto Windows Live. Pachetul mai include şi alte aplicaţii interesante, iar recent tot pachetul s-a actualizat, Windows Live Movie Maker renunţând la eticheta beta şi schimbându-şi ceva mai dramatic interfaţa. Programul este atât de simplu de folosit încât pentru filmuleţul de mai jos nu mi-a trebuit decât… un minut ca să îl produc. Da, vreo 5-10 minute salvarea şi publicarea, răbdare încă vreo 5-10 minute ca YouTube să convertească (din păcate cu mici probleme la partea audio), dar producerea în sine a filmului a luat maxim un minut!

Calea cea mai rapidă presupune doar câţiva paşi: click pe Adăugare videoclipuri şi fotografii, pas în care eu am ales câteva fotografii dintr-un folder; click pe AutoFilm, care pune implicit nişte tranziţii între imagini şi două slide-ul cu text la început şi la sfârşit; de asemenea cere o piesă audio (opţional), întinzând lungimea unui cadru (fotografii) cât trebuie ca să umple piesa; în fine, am mai editat slide-urile text; şi gata, am trimis rezultatul pe YouTube. Foarte simplu, foarte rapid. Iar pentru mulţi dintre utilizatori poate să fie exact ce au nevoie. Dar să nu credeţi că este tot ce poate Windows Live Movie Maker.

imagine

Poate că despre tot ce poate face acest program vorbesc cel mai bine taburile lui. Vedeţi că se pot alege tot felul de tranziţii, dar şi efecte pe imagini. Pentru utilizatorul de rând (adică cel ce nu are nevoie de instrumente profesioniste), Windows Live Movie Maker este fără îndoială foarte simplu de folosit şi va da aripi celor care vor să îşi pună pe YouTube amintirile de vacanţă sau vor să creeze clipuri cu imagini şi gânduri (şi melodii) frumoase.

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

Închei cu clipul oficial de prezentare a noutăţilor.

PS: Şi cu observaţia că instrumentul Microsoft are implicit salvare pe un sit Google. Măi… măi…

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Raimi spune:

    La ceea ce fac sincer nici nu-mi trebuie mai mult decat Windows Live Movie Maker. Celor care insa lucreaza mai mult cu partea video, desigur ca se indreapta catre solutii mai complexe si mai profi, insa pentru utilizatorul de rand e super.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *