Artisteer: pictezi designuri cu uşurinţă


Am scris despre Artisteer acum un an, aici, pe când nu era nici la versiunea 1.0. Între timp programul s-a lansat şi are o oarecare succes. Ca o scurtă recapitulare: este vorba de un program care permite cu uşurinţă crearea de designuri. Atât HTML, când şi pachete pentru CMS-uri gen WordPress, Joomla, Drupal, DotNetNuke, şi în curând şi altele. Alegeţi tipul de design, tipul de antet, de meniu, de panouri în sidebar, de subsol, fonturi, culoare, diverse elemente, iar la final puteţi exporta totul într-o temă gata de utilizat în WordPress de exemplu. Păcat că preţul programului este cam pipărat: 50usd o versiune mai redusă, 130usd versiunea completă.

imagine

Programul are o interfaţă gen MS Office 2007. Primul tab este tabul “alegerilor” aleatoare. Un click pe Suggest Design şi automat întreg designul va fi schimbat. Următoarele Suggest-uri vă pot fi utile când aţi găsit ceva să vă placă dar doriţi să modificaţi un anumit aspect. Culorile? Click pe Suggest Colors şi veţi putea alege o altă paletă de culori – vedeţi mai jos trei variaţii la designul de test pe care l-am făcut mai sus. Dacă vă place totul dar doriţi un alt fundal click pe Suggest Background. Sau meniul l-aţi dori altcumva: click pe Suggest Menu. Repet: acesta este locul sugestiilor aleatoare. Probabil la început vă veţi juca din acest tab, dar nu pentru mult timp: celelalte taburi permit un control mai exact.

imagine

imagine imagine imagine

Vedeţi mai jos tabul pentru culori şi fonturi.

imagine

Fila Layout vă permite să optaţi asupra unor aspecte majore ale designului: meniu şi antet? doar meniu? două coloane? sau trei? Unde să fie căutarea sau categoriile sau arhivele? Un click şi întreg designul se schimbă corespunzător.

imagine

De la Background puteţi alege un fundal, textura care să i se aplice, nişte efecte (glare) şi respectiv gradientul. Cu câtă uşurinţă poţi configura cele mai neaşteptate fundaluri (şi alte elemente)!

imagine

Nu am să o ţin mai departe cu fiecare tab al aplicaţiei. Voi spune doar că este incredibilă atenţia la detalii: poţi pune în antet o imagine (peste cea de fundal) şi să îi aplici diverse efecte; imaginea de fundal poate avea textură aplicată; meniurile sunt de mai multe feluri (unele pe două niveluri) şi poţi evident alege până şi culoarea marginii meniului; avem multe opţiuni şi pentru blocurile din sidebar, până chiar şi pentru butoane. Mai multe vă spune şi următorul clip de prezentare.

Apropo de YouTube şi Artisteer, am văzut acolo că este un clip care prezintă o metodă evident neortodoxă de a folosi versiunea trial pentru a exporta un design fără watermark-uri (nu dau link… nu e greu de găsit). Trucul este pentru versiunea 2.1, iar acum Artisteer este la versiunea 2.2: s-ar putea să nu meargă, dar mi-a plăcut ideea francezului: imaginile – fără watermark – în timpul generării sunt într-un director temporar, de unde sunt şterse mai apoi foarte rapid. Şi atunci? Blochezi dreptul de ştergere în directorul temp şi fişierele rămân acolo 😉 . Deştept tipul… Dar tot mai bine este, dacă vă place programul, să îl cumpăraţi. (Probabil însă doar firmele şi-ar permite.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. starceanu spune:

    Tot mai bine cu Photoshop-ul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *