Autumn’s Treasure: The Jade Coin


Când citiţi "Autumn’s Treasure" să nu vă gândiţi la toamnă şi la roadele ei bogate; Autumn este numele eroinei jocului Autumn’s Treasure: The Jade Coin. Moştenind magazinul de antichităţi al bunicului ei, se trezeşte prinsă într-o aventură ce o va conduce spre găsirea monedei de jad, ce se pare că aduce noroc deţinătorului ei. Paginile din jurnalul bunicului, care se găsesc ascunse în obiectele de anticariat din magazin, o vor îndruma pas cu pas spre monedă. Problema este că aceste obiecte au fost în cea mai mare parte vândute, aşa că vom călători alături de Autumn în diferite părţi ale lumii.

imagine imagine

Jocul este de tip hidden objects: pentru a putea înainta, Autumn trebuie să găsească părţi din diferite obiecte pe care să le folosească apoi pentru a deschide uşi, a repara artefacte, a găsi bucăţi din paginile de jurnal… De asemenea, are şi multe mini-jocuri de rezolvat, care pot fi şi sărite, dar nu sunt în general prea grele. Jocul se aseamănă astfel ca stil cu seria Mortimer Beckett, de exemplu, deşi nu este atât de reuşit şi de complex. Nu este foarte dificil, aşa că poate fi abordat şi de copii. Nu face parte din categoria jocurilor în care trebuie să cauţi obiectele într-un decor aglomerat, aşadar are mult mai multă logică în desfăşurarea acţiunii. Totuşi, ne-am putea întreba cum mai poate fi refăcută şi folosită pentru ridicarea unui capac greu o rangă care a fost ruptă în mai multe bucăţi – dar mai bine ne lăsăm prinşi de aventură, şi nu de chichiţele de logică :).

imagine imagine imagine

La obiectele pe care trebuie să le găsim, apare forma lor în partea de jos a ecranului. Ţinând mouse-ul deasupra obiectului, ne sunt arătate bucăţile din care trebuie refăcut, în poziţia în care se şi găsesc în decor. Acest lucru este foarte util, pentru că ceva ce pare de exemplu o foaie, ca formă, este de fapt o pătură, aşa că în loc să căutăm bucăţi de hârtie, trebuie să căutăm materiale viu colorate. După ce am găsit unele obiecte şi le-am folosit, apar altele de căutat; un avantaj este faptul că bucăţile noilor obiecte nu apăreau înainte în decor, aşa că unele vă pot sări mai uşor în ochi. În general daţi click pe ceea ce nu prea are ce căuta într-un anumit loc. Iar dacă chiar vă blocaţi, puteţi folosi amuleta bunicului, ceea ce va adăuga 5 minute la timpul general – nu, jocul nu este contra-cronometru, această penalizare cred că se va reflecta doar în scorul de la final. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *