DinkyPage: pagini web la nevoie


Dinky, ne spune dicţionarul, poate fi tradus de la nesemnificativ la drăguţ, de la luxos la rafinat. Hmmm… Dacă voi reţine cuvântul sunt şanse să mai folosesc pe viitor serviciul oferit de DinkyPage. Despre ce este vorba? Cu cuvintele lor: “un serviciu de creare de pagini web disposable”, adică pagini de care nu vei mai avea neapărat nevoie ulterior. Aşa cum există Adrese de email… aruncabile există şi servicii pentru pagini web “aruncabile”. Doar că ele de regulă “autodistrug” paginile în x ore/zile, pe când DinkyPage spune răspicat că nu va şterge niciodată vreo pagină creată la ei, atâta timp cât nu încalcă termenii de utilizare.

imagine

Cum se foloseşte concret serviciul? Intraţi pe sit şi veţi vedea butonul mare albastru. Recomandabil, dar nu obligatoriu, ar fi să daţi click mai întâi pe choose custom name, sub buton, pentru a indica Dvs un url mai logic şi mai uşor memorabil pentru pagină. Dacă nu, serviciul va ataşa o combinaţie aleatoare de litere şi cifre. Testul meu îl găsiţi de exemplu la dinkypage.com/hi7. După cum vedeţi mai jos aveţi un editor rich text, ce vă permite să formataţi textul după cum doriţi (texte îngroşate, înclinate, liste, alinieri diverse). Nu puteţi încărca imagini, muzică, video, dar puteţi pune cod de inserare sau embed dacă acestea există pe alte servere (se poate edita şi strict HTML).

imagine

Util aşa ceva? Aproximativ. Doriţi să salvaţi undeva un text şi să îl regăsiţi mai târziu (dar sunteţi la un alt calculator, public, şi nu aţi dori să vă logaţi la email)? Doriţi să salvaţi textul unei pagini web care poate mâine dispare sau se schimbă? Cine ştie ce alte motivaţii mai pot exista. Ideea e că serviciul e simplu şi imediat de utilizat, dat fiind că nu se cere crearea unui cont. De fapt pentru moment nici nu poţi crea cont. Aşa că dacă vreţi să reveniţi ulterior la o pagină asiguraţi-vă că aţi dat click în pagina de editare pe Email link to yourself: veţi primi un email cu calea de acces la modificarea paginii.

Un ultim exemplu: dinkypage.com/100-de-lucruri – o interesantă listă cu 100 de lucruri despre care copiii noştri nu vor şti vreodată (de exemplu: sunetului modemului la conectarea la internet via dial-up… vă mai amintiţi?)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *