ABBYY Screenshot Reader


Am scris acum mai bine de un an despre ABBYY Fine Reader, un program scump dar care îşi merită toţi banii dacă scanaţi frecvent, inclusiv texte româneşti. Un program excepţional pentru care nu am decât cuvinte de laudă. Nu am scris însă atunci despre un mic program adiţional (vine cu ABBYY Fine Reader) pe care îl folosesc destul de frecvent: ABBYY Screenshot Reader. El este foarte simplu de folosit. În primul rând vedeţi că este mic, un dreptunghi pe ecran. De la iconiţa galben-maronie putem seta limba, română sau alta, după caz. Apoi apăsăm pe primul buton (pasul 1). În pasul 2 selectăm zona cu textul. După care aşteptăm puţin şi apare fereastra din pasul 3: se face citirea textului şi acesta este pus în clipboard. Mai rămâne paste/lipire într-un editor text şi gata!

imagine

Înainte să spuneţi: “mamăăă!!! da’ ăsta nu a auzit de selectarea textului cu mouse-ul??? ce se complică în halul acesta?!” am să mă explic în ce situaţii acest instrument este foarte util. De exemplu eu recent am avut nevoie de el pe un sit pe care selecţia şi copierea erau dezactivate (desigur, în Firefox un addon de dezactivare JavaScript ar fi făcut minuni). Partea incredibilă este că partea de text care îmi trebuia era suplimentar ascunsă: m-am uitat în sursă liniştit că voi copia de acolo, dar acolo nimic în plain text, doar criptare. Bun. Cu ABBYY Screenshot Reader totul a fost rezolvat în câteva secunde. Unde mai pui că textul original era fără diacritice, iar ce am luat din clipboard cu acest program avea puse diacriticele 🙂 .

Poate nu v-am convins cu acest caz. Ştiţi când mai folosesc des ABBY Screenshot Reader?

– când am un text primit ca imagine (ex: scanare); până să lansez ABBYY Fine Reader şi să parcurg paşii de a citi din imagine (plus că se plânge că e la rezoluţie prea mică), cu ABBYY Screenshot Reader rezolv totul mai rapid (se descurcă chiar şi cu rezoluţia ecranului);

– când am boxe de erori şi nu numai, cu texte lungi, din care evident nu poţi copia cu mouse-ul, şi atunci fie copiezi cu mânuţa fie foloseşti ABBY Screenshot Reader (de demo am capturat textul din fereastra Despre Google Chrome şi am pus paste în MS Word).

Şi mai sunt şi alte situaţii. Dacă folosiţi ABBYY Fine Reader se prea poate să nu ştiţi că aveţi şi ABBYY Screenshot Reader: încercaţi-l! E mic dar atât de util! (Ah, şi era să uit: mai lucrează şi în alte moduri, precum captură tabel, păstrând formatarea tabelului!)

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Corneliu spune:

  Am mai făcut-o şi probabil am să o mai fac, vă mulţumesc.
  Despre ABBYY Fine Reader tot de la dumneavoastră am aflat şi mi-a fost de ajutor. Acum găsesc foarte util programul prezentat mai ales ca am momente când datorită unei boli tastez cu mari eforturi. Multe am învăţat din articolele dumneavoastră, nu pot decât să vă fiu recunoscător.

 2. gxg spune:

  Un programel f. util.
  Am mai vazut o functie similara la SnagIt, dar acela e un program comercial si consuma mult mai mult RAM.

 3. DB spune:

  Very nice, pana acum totul ok, l-am incercat si eu pe Abby si mi se pare super. Doar ca la instalare nu am gasit nici un programel Abby Screenshot Reader. Am convertit PDF-uri in Word, a mers excelent, doar ca vreau sa fac altceva. Am incercat sa modific scrisul de mana sau sa-l copiez si nu merge, in momentul in care dau paste, nu se poate modifica nimic, tot asa ramane. Acum 3 ani am lucrat cu acest program si parca era mai ok, eu acum am varianta 7, cred ca acela care era bun era alta varianta. Adica puteam salva sau copia intr-un doc word ce selectam, pe cand cu Abby nou (varianta 7) nu se poate. Crezi ca ma poti ajuta sa-mi spui care-i varianta cea mai buna care permite toate miscarile?

  Ms

 4. jürgen.toth spune:

  Tocmai am aflat de promoţia unui site de limbă croată care oferă un număr de serie prin intermediul căruia puteţi utiliza versiunea Abbyy Screenshot Reader 10 în mod gratuit. Nu am înţeles până când merge promoţia însă descărcarea se face de pe site-ul originar, merge şi cu adresă mail de aruncat, iar la instalare preluaţi cheia oferită de site-ul croat, urmaţi următorul link: http://www.bug.hr/vijesti/osvojite-abbyy-finereader/100903.aspx


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *