Front-end Editor pentru WordPress


După cum cei care utilizaţi WordPress ştiţi foarte bine, articolele se editează dintr-un back-end, cu acces parolat. Aceasta înseamnă că adesea trebuie să te plimbi între front-end (ce vede vizitatorul simplu) şi back-end, chiar dacă vrei să corectezi doar o literă sau un cuvânt. Acum vreo 3 ani foloseam un plugin ce muta editarea şi în front-end. Îi spunea Edit’n’Place, dar a fost abandonat pentru un alt plugin mai complex care nu pare a mai fi venit. Iată că un român a construit ceva similar. Şi îi spune chiar Front-end Editor (sau pe WordPress.org). Am încercat în captura de mai jos să îi surprind funcţionarea.

 imagine imagine

Mai sus în partea stângă vedeţi o parte din sit şi mouse-ul stând liniştit lângă articol. Dacă mut mouse-ul peste conţinutul sau titlul sau etichetele articolului, respectivele zone se colorează în galben, pentru a evidenţia că acolo se poate activa – cu dublu-click – editarea în front-end (evident, nu daţi dublu-click pe vreun link din acele zone, ci pe o porţiune de pagină “liberă”). În captura de mai sus în partea dreaptă vedeţi editorul (se poate seta şi un editor RichText) cu conţinutul articolului. Partea foarte frumoasă este că poate fi folosit şi pentru câmpuri particularizate (custom fields), ceea ce pentru mine e foarte important. Fiind făcut de un român, pluginul are traducerea asigurată la partea de configurare. Vedeţi mai jos cât de simplu este de folosit…

imagine

Pluginul este extraordinar. Felicitări autorului şi să sperăm că va fi motivat să îl menţină mereu la zi, poate chiar cu îmbunătăţiri. După cum scrie chiar autorul, scopul pluginului este “to be fast and to be compatible with any theme”. Eu l-am testat deja cu mai multe teme şi nu am avut probleme. Bravo!

PS: A! Unii s-ar putea întreba: păi atunci nu poate toată lumea să îmi editeze articolele? Nu, sigur că nu. Pluginul verifică drepturile celui logat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. scribu spune:

    Salut, mersi pentru review.

    O mică corecție: poți da dublu-click chiar și pe link-uri. Altfel, n-ai putea să modifici tag-urile. 😉


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *