PhotoScape acum în română


Nu scriu în fiecare zi despre apariţia unei noi versiuni a vreunui program acoperit deja în vreun articol mai vechi. Dar uneori noile versiuni merită semnalarea, precum e cazul cu PhotoScape 3.4, care de astăzi are şi interfaţă în limba română. Aceasta sunt sigur că îl va face mai atrăgător pentru cei care nu se simt foarte “acasă” cu limba engleză. Nu am să scriu din nou despre acest program: în 2007 i-am dedicat un lung articol, PhotoScape: un editor bogat de imagini, care deţine un record de peste 15.000 de afişări. A fost şi este deci foarte citit şi lucrurile notate mai sunt valabile şi astăzi.

imagine

Voi spune pentru cei care vor să îl testeze imediat că dacă vor apela la Help vor găsi că această fereastră încarcă de fapt situl aplicaţiei, cu nişte pagini care documentează inclusiv video facilităţile programului. Instalaţi, urmăriţi acele clipuri video şi cred că veţi îndrăgi imediat programul. Este deosebit de complex, stufos, dar totuşi destul de simplu de folosit. De la versiunea 3.0, descrisă în articolul de acum doi ani, au fost adăugate şi secţiuni noi (Splitter), dar mai ales multe rame, filtre, efecte şi elemente grafice. Dacă vreţi să vedeţi mai detaliat istoria programului, puteţi merge aici.

PS: Totuşi, înainte să închei, m-am gândit să demonstrez puţin cam ce poate programul aşa că m-am jucat cu o imagine (o vedeţi mică, în stânga). I-am pus o margine mai interesantă, text cu transparenţă, margine şi umbră, bule de text, clipart (floarea soarelui)… Poate vă convinge să daţi o şansă programului.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (12 evaluări, media: 4,83 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. ally spune:

  As vrea si eu sa incerc acest program. Dar imi puteti spune de unde pot sa-l instalez? Versiunea in romana. Va rog, va rog…

 2. oana spune:

  Vreau sa descarc PhotoScape in romana.

 3. radu.capan spune:

  Dacă în Control Panel la Region and Language aţi setat pe română, PhotoScape va avea interfaţa în română.

 4. Oana Daniela spune:

  Vreau programul asta.

 5. radu.capan spune:

  E gratuit. De ce nu il ei? Ai si trimiterea in articol.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *