Tubeminator: descărcare de pe situri video


Multe lucruri frumoase găsim pe YouTube, Vimeo sau alternative româneşti precum Trilulilu. Iar unele le-am vrea şi offline. Un clip, o melodie… Problema cea mai mare (dar şi cea mai ignorată) este că descărcarea e ilegală. Poate puţin mai ilegală decât majoritatea publicărilor. Dar să ne limităm la cazurile când publicarea e legală, descărcarea e legală. Cum facem? Pentru YouTube sunt tot felul de soluţii (una despre care citeam recent cere să pui “abc” în faţă la “youtube” în calea/adresa/url-ul unui clip care îl vrei descărcat – încercaţi). Dar pentru siturile româneşti? Există şi aici diverse soluţii, care ba merg, ba nu merg. Astăzi un cititor ne cerea o soluţie care să meargă acum. Ea se numeşte Tubeminator.

imagine

Printre siturile cu care merge sunt amintite: YouTube, Metacafe, DailyMotion, Break,Vimeo, CollegeHumour, Trilulilu.ro, 220.ro, Tare.ro, PeTeava.ro, Animoto.com, AdsOfTheWorld.com, MegaVideo.com, Blip.tv şi VideoPlayer.hu. Procesul este foarte simplu: daţi adresa clipului în primul câmp gălbui şi apăsaţi Tubeminate. Veţi ajunge la o pagină precum cea de mai jos. După cum vedeţi – mai rar aşa ceva la soluţii web de descărcare – se oferă şi un instrument de decupare: trageţi cele două margini (sliders) şi puteţi alege o bucăţică din clipul original. Evident îl puteţi lăsa şi în întregime (dar eu am găsit utilă facilitatea la clipuri ce încep cu o reclamă la uploader). Mai puteţi seta diverşi factor (format: AVI, 3GP, MOV, MP4, FLV sau MP3), calitate video şi audio şi eventual redimensionarea clipului. Trebuie spus că Tubeminator merge şi pentru materiale audio (am descărcat ceva de pe Trilulilu), caz în care unii parametrii nu îşi au sensul (ex: calitate video). Dar important este că merge şi pentru video şi pentru audio.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. silviu spune:

    Intr-adevar siteul asta este cea mai buna solutie pentru a face download de video de pe Trilulilu. Si eu l-am descoperit de putin timp si cred ca este cel mai bun online video converter disponibil pe net.

  2. Radu spune:

    De acord cu Silviu şi, implicit, cu articolul. Folosesc şi eu site-ul, în primul rînd pentru Trilulilu.ro.
    P.S.: http://www.cnet.ro/2009/08/29/siteshoter-capturi-de-situri/#comment-112543


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *