WordPress: Contact Form 7


Despre formulare de contact în WordPress am scris mai pe larg acum doi ani în acest articol. Revin acum recomandând Contact Form 7 (sau din directorul oficial de pluginuri), un plugin care poate nu este cel mai simplu de folosit, dar nici cel mai complicat. Cu alte cuvinte are un grad de generalitate satisfăcător. Cine vrea o pagină de contact o poate avea în câteva secunde. Cine vrea să poată crea şi, să zicem, chestionare mai complicate sau diverse formulare ale căror date să fie trimise prin email cuiva, poate folosi de asemenea Contact Form 7 cu succes. Faptul că pluginul este bine menţinut la zi şi are traducere în limba română sunt argumente suplimentare.

imagine

Să facem cunoştinţă cu pagina de configurare (vezi mai sus). Presupunem deci că l-aţi instalat şi activat. Numele formularului este editabil, chiar dacă nu pare: daţi click în zona lui (1) şi veţi vedea că devine editabil; codul pe care trebuie să îl puneţi în pagina în care doriţi să apară formularul îl găsiţi scris pe maro (2); o schiţă a formularului găsiţi în zona 3 – aici puteţi să editaţi direct dacă ştiţi deja pluginul ca pe buzunarul propriu, dacă nu atunci vedeţi lista de la (4) cu câmpurile posibile; alegeţi câmpul şi unde e zona gri veţi vedea detaliile despre acel câmp – lungimea, valoare implicită şi multe altele; mai rămâne să setaţi unde să meargă emailul, de la cine şi cu ce subiect (6), şi eventual chiar şi corpul emailului (7). Poate pare complicat, dar dacă parcurgeţi pas cu pas veţi vedea că e logic. Puteţi adăuga şi verificarea umană (captcha) dar veţi fi invitat să instalaţi încă un plugin.

Repet: puterea acestui plugin stă în faptul că poţi controla cu uşurinţă detaliile formularului, dar şi forma emailului generat. Poţi astfel avea mai multe formulare în sit realizate cu acelaşi plugin. Un formular de contact poate avea şi vârsta expeditorului dacă vrei aşa ceva. Dacă un sit vinde ceva (o listă mică de produse), poţi realiza o pagină de comandă pentru aceste produse tot cu acest plugin. Aplicaţiile sunt multiple. Trebuie doar puţin exerciţiu.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Iosif spune:

    Incerc sa il fac sa mearga cu traducere in romana dar nu reusesc, am urmat toti pasii pentru implementare dar mesajele de eroare au confirmare tot in engleza vin. Ai vre-o sugestie?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *