Clicky Gone: scapă iute de aplicaţii


Probabil că cele mai comune utilizări ale acestui program nu vor fi şi cele mai morale. Dacă mama spune nu sta mult pe net sau în jocul x, un astfel de program te poate ajuta să pozezi în sfinţişor: “uite mamă, am doar Word-ul deschis, unde lucrez din greu la temă!” Doar că acest program, care permite ascunderea rapidă a aplicaţiilor, nu poate fenta persoane cu experienţă tehnică mai avansată (programele nu dispar din Task Manager, şi în plus Clicky Gone are o iconiţă în systray de unde se pot găsi aplicaţiile ascunse – şi evident reactiva). Dar dacă şeful e afon la calculatoare şi nu suportă să vă vadă cu un anumit program deschis (fie el de mesagerie instant, navigat pe web sau altceva), atunci iată soluţia!

imagine

Clicky Gone are şi o versiune portabilă, aşa că merită purtat mereu pe memoria USB. Combinaţiile implicit de taste poate că nu sunt cele mai prieteneşti, dar tocmai aceasta creşte siguranţa că nu le veţi “forma” (apăsa) din greşeală. De exemplu dacă ţineţi apăsat pe Ctrl şi pe Alt şi daţi click pe bara superioară a unei aplicaţii, ea va dispare. Poate cea mai utilă este aşa numita Boss key, pe care probabil o ştiţi din atâtea aplicaţii (de exemplu în uTorrent – eu o folosesc des, nu ca să nu vadă soţia că descarc ceva de pe torrente, ci pentru că dacă văd aplicaţia deschisă, fie şi doar în systray, am tentaţia să tot verific la câteva minute cât s-a mai descărcat; dacă ascund aplicaţia mă trezesc uneori că trece şi o oră fără să mă fi uitat 🙂 ). Cu Clicky Gone practic orice program din Windows are o Boss key (nu degeaba îi spune aşa… se pare că şefii sunt o problemă generală).

Combinaţiile de taste sunt configurabile (vedeţi capturile de mai sus). În rest nimic de spus (studiaţi partea cu efecte dacă vă interesează), dat fiind că programul este concentrat pe doar câteva acţiuni.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *