Pune sistemul de operare pe un stick USB


Astăzi, cum USB-urile sunt destul de ieftine, unii administratori preferă să aibă un kit de Windows pe o memorie USB şi nu pe CD. Mai lejer. Când însă vrei să instalezi ceva pe un netbook fără unitate de CD, nu mai e problemă de lejeritate ci de necesitate. Dar cum pentru ca să meargă de pe o memorie USB trebuie unele ajustări, nu e de mirare că au apărut programe ce uşurează acest proces: cu WinToFlash (mie descărcarea mi-a mers de aici) problema se reduce la “înfige stickul USB, lansează programul, indică cele două căi, spre kitul Win şi spre USB, şi dă-i să convertească”.

imagine

La lansarea programului (apropo: e încă în beta şi e în variantă portabilă, deci nimic de instalat), m-a întâmpinat fereastra de mai sus. Aţi citit “carefully” toţi termenii şi toate condiţiile? Le-aţi înţeles şi acceptat total? Şi eu… desigur… Apropo de limbă, am fost curios să văd dacă are interfaţa şi în română. Mai mult decât română: o are în Romanian/Daco-Romanian. Probabil o traducere automată, poate chiar cu traducătorul Google, care nu e comică ci de-a dreptul oribilă. Rămâneţi deci pe engleză.

imagine

După cum spuneam, programul cere să indicaţi calea spre USB şi calea spre kitul de Windows (fie el XP, Vista sau 7). Apoi face transferul, cu modificările de rigoare. Programul are şi un vrăjitor pe care probabil unii îl vor prefera, care te conduce pas cu pas prin proces. Nu am testat rezultatul final, dar despre WinToFlash au scris mai multe bloguri IT şi uitându-mă pe la comentarii nu am citit decât de bine despre acest program.

PS: Iar cineva recomanda alternativ UNebootin.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Leo spune:

    Mersi pentru precizare. Chiar ma interesa asa ceva. UNetbootin l-am folosit ca sa pun o distributie de Linux pe un stick USB. Nu stiu daca merge si pt Win. Am si o intrebare: As vrea sa stiu cum pot instala un XP pe un laptop pe care am deja Vista. (Vreau sa pun XP-ul pe alta partitie, dar nu este activ instal-ul.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *