ScreenSnapr: capturi puse online


Există atâtea programe de capturi pentru ecran (pe lângă tradiţionala tastă PrintScreen) încât e greu să mai ieşi în evidenţă. Iată că, pentru utilizatorul de calculator al acestor zile, pentru care aproape totul se comunică prin internet, a apărut ScreenSnapr, programul ce face capturi de ecran şi care în câteva secunde îţi pune în clipboard nu imaginea ci… adresa web unde ea a fost publicată! Mai mult, dacă bifezi Shrink URLs în clipboard vei găsi după captură un link is.gd scurtat, numai bun pentru Twitter sau alte locuri unde te zgârceşti la numărul de caractere.

imagine

Implicit captura este declanşată de apăsarea combinaţiei de taste Ctrl+1 (schimbabilă oricând). Veţi putea apoi selecta porţiunea de ecran care vă interesează. Se face captura, se publică pe web (veţi vedea un indicator cu publicarea) şi apoi în clipboard este pusă adresa web a capturii. Gata de folosit pe un forum sau într-un email. Mai mult, puteţi seta un cont FTP propriu dacă doriţi să găzduiţi Dvs imaginile, nu ScreenSnapr. Atenţie: nu este nevoie de cont pentru a folosi serviciul, dar tocmai pentru că nu ai cont, capturile odată publicate rămân publicate – nu ai acces ca să le ştergi, chiar dacă tu eşti autorul lor. Deci în nici un caz nu testaţi programul capturând o pagină cu parole sau altele asemenea 🙂 .

Dacă programul vă place la nebunie, puteţi trece la o variantă pro pentru doar 5 dolari. Ea vă aduce un mic editor pentru imagini (ca să evidenţiaţi ceva din captură, să puneţi un text…) şi cu alte mici facilităţi. Detalii despre versiunea comercială aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,67 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. m1ha1 spune:

    Foarte util e programul.

  2. moroshan spune:

    Interesanta/utila solutia, maestre, altfel in nota cu care ne-ati obisnuit, fapt pentru care nu scap (nici) aceasta ocazie sa va multumesc 😉
    Ce vreau sa spun in acest context insa (daca nu cumva am mai spus o data, dar nu strica daca ed doua ori !) este marca instrumentului cu care eu m-am obisnuit sa lucrez si care este supertare din toate punctele de vedere. Concret, este vorba despre un programel miiicccc, miiiiiiiccccccccc (doar 643 Kb) care se numeste MWSnap 300, programel care se poate descarca (si) de aici http://www.mirekw.com/winfreeware/mwsnap.html. Cum spuneam, este foarte prietenos si ca interfata si ca viteza de lucru, iar daca scotocim putin prin optiuni vom gasi si alte „anexe” in acest minuscul pachet, k sa spun asa, cum ar fi de pilda o rigla foarte utila de multe ori nu doar pentru webmasteri. Pentru cine (inca) nu l-a incercat il recomand cu caldura, iar ca tot veni vorba, pentru cei care (cu siguranta !!!) se vor indragosti de MWSnap 300 ramane sa dea… berea vara viitoare… Nu de alta, dar tot n-avem vesti dintre cele mai optimiste legate de incalzirea globala 😉
    SPOR LA TREABA !


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *