Şi am trecut de patru mii de materiale


Uau… zilele trecute am depăşit un nou prag important: 4.000 de articole. De fapt “articole” e mult spus, pentru că avem rubrica DePe.net unde sunt mai mult semnalări. Titlul de “articole” îl merită doar unele. Dar să nu fim chiţibuşari: sărbătorim o nouă mie şi ne îndreptăm spre… cinci mii de articole! Pluginul WP-Stats ne oferă şi un top: 2.666 de articole sunt semnate de radu.capan, 800 de cnet (generic, folosit în special la DePe.net şi rezumate), 190 de oana.capan, 110 de jurgen.toth, 106 de adrian.ciocalau şi ceilalţi sunt sub pragul de 100 de articole. Şi cândva lunile trecute pentru prima oară numărul de comentarii a depăşit numărul de articole (da, pe aici comentariile nu curg gârlă ca pe alte bloguri).

imagine

Cum a fost drumul până la 4.000? Partea pozitivă: am învăţat multe (împreună, nu?). Partea negativă: cu greu. Nu exagerez. Mie (radu.capan) îmi ia câteva ore pe zi să parcurg zecile de fluxuri RSS pe care le urmăresc pentru a descoperi subiecte care îmi plac şi care, presupun eu, s-ar putea să vă placă şi Dvs. Dintre acestea, o parte le testez personal şi în funcţie de rezultate ajung articole sau nu. Aceasta înseamnă că zilnic sunt şi timp “pierduţi” (câştig… experienţă) când mă opresc la o temă pentru a ajunge la concluzia că nu merită. Stocul de semne de carte spre subiecte interesante îmi este undeva pe la câteva sute, dar abia reuşesc să scriu pe zi despre câteva lucruri. Ca întotdeauna, cel mai simplu îmi este să scriu despre probleme (tehnice) cu care tocmai m-am confruntat: este genul de articole ce îmi ies în 2-3 minute. Altele pot solicita jumătate de oră sau chiar ore. Extrem de rar scriu (scriem) despre ceva ce nu am testat personal. Aceasta înseamnă instalare program/joc sau deschidere cont la o webaplicaţie, rulare, testare, capturi, trasul concluziilor, pus în scris. Dar evident că ne place ce facem.

Speranţe:

 • că vom trece (şi ne vom stabiliza cât mai rapid) de pragul de 900 de abonaţi RSS (poate ne faceţi reclamă între prieteni)
 • că se vor mai găsi colaboratori (vedeţi aici detalii despre guest bloggers)
 • că vom reuşi să menţinem situl pe picioare şi pe viitor
 • [că Google AdSense va merge (cândva mult) mai bine 🙂 ]

Schimbări:

 • Începând din această lună ne luăm duminica liberă… Am ţinut cu dinţii (chiar şi când am fost plecat din localitate, punând retroactiv) ca pe CNet să fie zi de zi câteva articole. De când ne-am relansat sub formă de blog (vara lui 2006) aţi avut zi de zi un număr de 3-5 articole. Nici o zi de exemplu din 2007 sau din 2008 nu a fost fără câteva articole. Am avut acest “fix” dar acum voi renunţa la el. Evident am serviciu, familie (3 copii), n proiecte pe cap, şi am decis să fac din duminică “ziua fără CNet.ro”. Este una dintre mai multe decizii “ziua fără…” care sper să mă ajute să rezist la toată cantitatea de muncă.

Acestea fiind spuse închei, nu înainte să dau ocazia celor care se simt foarte generoşi, şi care consideră munca noastră utilă lor, să ne susţină.

USD

EURO


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. GadgetNews spune:

  Felicitari pentru pragul impresionant de articole si comentarii. Sa fiti siguri ca aveti multi cititori pasionati, printre care si eu. Apreciez timpul acordat de toti colaboratorii pentru gasirea si redactarea articolelor interesante din domenii diverse. Nu gust eu detalii din PHP sau jQuery, dar cu siguranta micile programele utile sau sfaturi despre Windows imi sunt pe plac. Programele Fences si Dropbox prezentate aici mi-au schimbat modul de lucru cu fisiere partajate si modul de aranjare a informatiei pe desktop. Va multumesc inca odata pentru eforturi si va urez spor la munca in continuare.

 2. dorin spune:

  Felicitari si la cat mai multe articole!

 3. gxg spune:

  Felicitari si din partea mea!
  Am inceput si eu sa scriu un blog si sunt de acord ca e greu de mentinut un ritm sustinut de articole in paralel cu o viata profesionala si privata…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *