Google: aniversările în calendar (şi altele)


Zilele acestea au fost câteva aniversări la Google. De exemplu serviciul Blogger a împlinit 10 ani! Nu a fost mereu un serviciu Google, ci de fapt abia din 2003. Atunci Blogger.com primea cam 250.000 de vizitatori pe lună… astăzi peste 300 de milioane. În schimb navigatorul Chrome a făcut doar un an… dar ce an! Lifehacker a publicat ieri o interesantă istorie a acestui an, marcând evoluţia navigatorului. Şi dacă unii ar zice, “eh, doar un navigator”, să ne amintim că vorbim de bazele unui sistem de operare: Chrome OS. Încă e păstrat în mister, dar diverse urme (prin cod) se mai găsesc şi sunt dezbătute pe terţe bloguri.

imagine

În tot mai lungul val de integrări între serviciile Google, acum două zile a fost anunţată o noutate mult aşteptată (că tot vorbirăm de aniversări): în Google Calendar putem acum – în sfârşit!!! – să avem aniversările notate în agenda GMail. Drumul de parcurs este: Alte calendare, Adăugare, Răsfoiţi calendarele interesante şi apoi click pe Adăugare calendar în dreptul la Zile de naştere şi evenimentele persoanelor din agendă. Dacă folosiţi engleza ca limbă pentru Google Calendar calea va fi aceeaşi dar imaginea va diferi, dat fiind că opţiunile pe engleză sunt mult mai multe (calendare sportive din plin).

Presupunerea mea este însă că puţini folosesc Contact Manager-ul din GMail. Ştiaţi că îl puteţi accesa ca webaplicaţie independentă, cu URL- propriu (chiar dacă nespus de lung)? Îl găsi aici (evident, trebuie să fiţi logat la GMail). De acolo veţi putea să vă completaţi datele despre persoanele care vă interesează anume. Există un câmp Birthday pentru zilele de naştere, dar – atenţie! – puteţi adăuga oricâte alte câmpuri, inclusiv tip dată. Aceasta înseamnă că pentru o anumită persoană puteţi nota şi alte date importante, gen data căsătoriei. Astfel, toate datele notate în Contact Manager pot de acum să apară şi în Google Calendar.

imagine

După cum spuneam acum un an, eu folosesc Google Calendar pentru “administrarea” aniversărilor. Aceasta înseamnă că mi-am notat aniversările prietenilor şi sunt notificat prin email şi prin SMS (gratuit), ca să nu uit de ele. Puteţi face acum acest lucru (şi) pentru noul calendar Zile de naştere şi evenimentele persoanelor din agendă. Era anormal până acum să ai notate zilele de naştere şi să le verifici din Contact Manager şi nu din Calendar. Dar acum problema e rezolvată: încă o integrare fericită.

În fine, alte noutăţi de peste noapte:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. gxg spune:

  As avea si eu cateva lucruri de adaugat:
  – calendarul pentru zile de nastere e disponibil de cel putin 2 luni (as cauta data exacta, dar am aflat de pe twitter si mi-e teama ca n-o sa gasesc ceva atat de „vechi” acolo). Eu l-am folosit; poate a fost doar pentru conturile in engleza;
  – pana acum la mine au aparut doar datele de nastere, nu cele introduse in Contacts manager la Anniversary sau Other;
  – Contact manager-ul poate fi accesat si la o adresa mai „prietenoasa”: https://www.google.com/contacts

 2. radu.capan spune:

  Mulţumesc de completări.

 3. Stefan spune:

  Unde ai gasit calendarul cu sarbatori crestine romanesti?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *