Monster Mash: zdrobiţi monştrii


Una dintre cele mai simpatice şi mai potrivite pentru copii clone a celebrului Tower Defence (poate doriţi să vă amintiţi Viking Defense sau Gem Craft) este jocul Monster Mash. În paranteză fie spus, ştiu că jocul nu este nou (a apărut în 2008), dar eu am dat de el recent şi mi-a plăcut. Pe scurt suntem într-o lume ameninţată de tot felul de monştri (cu fişă fiecare, prezentându-ni-se “răutăţile” pe care le poate face), iar sarcina noastră este evident să o apărăm. Vom merge să apărăm sat cu sat de această oribilă invazie şi, ca în orice joc TD, monştrii vor veni cuminte doar pe linia prestabilită, noi trebuind să apărăm satul punând turnuri de apărare în mod strategic.

imagine imagine

Jocul are o muzică şi nişte efecte sonore simpatice, care vor place copiilor, dar de la un moment dat parcă te cam saturi. Provocările nu par prea mari la început, dar după câteva niveluri mai ajungi să şi pierzi (dar reiei de unde ai pierdut). Avem variaţia dată de teren, de monştri (care ba zboară, ca umblă, ba aleargă), de armele avute la dispoziţie, aşa că jocul îşi menţine interesul până la sfârşit. Sunt şi unele elemente noi, precum culegerea unor bonusuri de pe teren, care pot să încetinească monştrii, să grăbească rafalele atacurilor noastre şi altele. Fiecare monstru scăpat înseamnă 1-2 suflete de locuitori, aşa că trebuie să avem grijă să terminăm măcar cu un supravieţuitor. Unele niveluri includ o serie de atacuri (de exemplu 12), altele sunt un singur atac, un singur val, dar enooorm de lung. Evident, fiind TD, alocaţi dinainte ceva timp jocului, căci nu te poţi întrerupe când vrei.

imagine imagine imagine

Nu cred că acest joc îi va ajuta pe copii să îşi învingă eventuala teamă de monştri, dar îi încurajează în a gândi cum să folosească resursele (banii) şi cum abordeze o hartă (amplasând cu cap turnurile). Tunurile cu rază mică trebuie puse în anumite locuri, cele cu rază mare în alte locuri… deci vrei nu vrei îţi trebuie o strategie. Dacă nu o descoperă cei mici explicaţi-le cum stau lucrurile. Vor prinde rapid, sunt sigur 🙂 .


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *