Alt-Tab Thingy


Alt-Tab Thingy este un program pe care l-aş păstra instalat fără să clipesc… dacă ar fi puţin mai finisat. M-am decis oricum să îi dau o şansă, mai ales după ce am reuşit (parţial) să îl configurez cum aş vrea. După cum probabil intuiţi şi din nume şi din captură, programul înlocuieşte comportamentul la comutarea cu Alt-Tab între aplicaţii, că folosiţi Windows XP, Vista sau 7 (pe aceeaşi temă recent am vorbit despre Switcher). Avantajul? Ceva mai mare libertate în configurare (poate vă amintiţi că pentru Vista a trebuit să umblăm la regiştri). În plus Alt-Tab Thingy este micuţ şi nu consumă multe resurse.

imagine

Programul are două moduri de afişare a aplicaţiilor active: ca listă de iconiţe (vezi mai sus, merge) sau ca listă de iconiţe plus titlul aplicaţiilor (modul List view vizibil în captura de mai jos, dreapta – la mine nu a mers). Cât priveşte panoul unde se afişează previzualizarea aplicaţiilor, el poate fi eliminat de tot, mutat în stânga, sau redimensionat după bunul plac. Aceasta ar fi funcţiunea principală, dar programul vine cu tot felul de alte facilităţi, mai mult sau mai puţin legate de Alt-Tab. De exemplu permite indicarea aplicaţiilor care să nu apară la Alt-Tab (apropo: se poate alege o altă combinaţie) în tabul Black List. Sunt apoi diverse funcţiuni de lucru pe ferestre (Dragging/Resizing – la mine nu au mers; Ghosting şi altele).

imagine

Personal eram pe cale să nu scriu despre aplicaţie iritat că după ce aleg o altă aplicaţie trebuie să dau click, enter sau spaţiu ca să se activeze. Vă recomand, pentru a copia comportamentul implicit al Alt-Tab, să debifaţi Disable need to keep ALT pressed din tabul Mouse/Keyboard. Probabil veţi dori să mai modificaţi şi alţi parametri, testând care ce face. Păcat că nu toate merg (sau cel puţin ca la carte… sau cel puţin la mine…), dar e un program ce merită urmărit. Înţeleg că autorul lucrează la o versiune nouă, special pentru Vista şi 7, care va suporta şi Aero. O aştept cu nerăbdare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *