Backup To Email


Sunt sigur că în trecut am prezentat un program similar, dar nu reuşesc să îl găsesc acum printre multele articole. Oricum, acesta este mai generic: în timp ce vă invită să îl folosiţi cu un cont GMail, Backup To Email merge de fapt cu orice cont ce suportă protocolul POP3. Astfel, dacă aveţi un cont de email generos (cum multe sunt astăzi), puteţi foarte uşor să faceţi backup (o copie de siguranţă adică) la fişiere doar dând click dreapta pe ele în MS Explorer şi alegând “Backup To Email”. Programul este foarte mic şi se va instala rapid. Va cere acces la regiştri pentru a putea modifica meniul contextual din MS Explorer. Configurarea minimă cere o adresă GMail, iar cea avansată oferă, după cum vedeţi mai jos, mai multe opţiuni.

imagine

Acum partea proastă: programul are o versiune gratuită şi una comercială. Cea comercială este ieftină după mine (10 dolari), dar pentru cei mai mulţi şi versiunea gratuită este suficientă. Primele 30 de zile va fi de fapt programul comercial, iar dacă nu veţi introduce o cheie de înregistrare după această perioadă programul va trece în regimul gratuit, cu mai puţine facilităţi. Şi care este problema? S-ar putea să nu vă fie foarte clar care facilităţi sunt gratuite şi care sunt cele comerciale (există un tabel pe pagina programului, ceva mai lămuritor, dar nu total – pentru mine cel puţin).

imagine

Dacă este să rămânem la versiunea free, atunci procesul se reduce la click dreapta pe un fişier (merge şi pe foldere, făcându-se arhivare) şi alegerea opţiunii “Backup To Email”. Va apare o fereastră ca cea de mai sus în care puteţi vedea progresul publicării. La final veţi fi notificat într-un balon în systray despre terminarea sarcinii. Dacă veţi merge în contul de email veţi sesiza că fişierul este acolo, ataşat unui email. Am testat cu un fişier de 30MB şi în contul GMail am regăsit trei emailuri cu fişierul cu pricina “spart” în trei arhive. Nu am înţeles exact dacă aceasta este o facilitate comercială, deci dispare după 30 de zile, sau nu, dar oricum ideea şi implementarea sunt reuşite. Dacă plătiţi cei 10 dolari atunci aveţi permanent acces la facilităţi precum punerea de parole la arhive sau programarea procesului de backup.

imagine

PS: la final un clip legat mai mult de facilităţile comerciale.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *