Drawn: The Painted Tower


O fetiţă pe nume Iris are abilitatea neobişnuită ca tablourile pe care le desenează să devină porţi spre alte lumi, în care poate intra după pofta inimii, şi în care putem intra şi noi în jocul Drawn: The Painted Tower, pentru a o salva din turnul în care stă izolată. Desenele ei aduc la viaţă scene fantastice şi creaturi mitice, şi de aceea regele doreşte să o ia prizonieră pe fată pentru a-i folosi abilităţile în scopuri rele. Aventura în care ne poartă jocul ne aduce în faţă multe sarcini de rezolvat, în sau în afara tablourilor, purtându-ne tot mai sus în turn.

imagine imagine

Jocul este o combinaţie de stiluri, cum sunt multe dintre cele de astăzi. Pe internet am găsit că este definit ca unul în esenţă de aventură, cu multe mini-jocuri de rezolvat şi cu influenţă din genul hidden-object – vom avea uneori şi liste cu obiecte de găsit. Nu neapărat se adresează copiilor – atmosfera destul de sumbră s-ar putea să nu îi atragă – dar pentru cei mai mari poate constitui o provocare interesantă, nelăsând jocul până nu au îndeplinit misiunea. Turnul este plin de desenele fetei, şi dacă găsim bucăţile care lipsesc sau le curăţăm, vom putea mai apoi intra în ele. Acolo putem de asemenea integra desenele găsite, care reprezintă un iepure, o veveriţă, un vraci… şi aceste personaje vor prinde viaţă.

imagine imagine imagine

În fiecare scenă fiţi atenţi la zonele care sclipesc, arătându-vă că acolo va trebui să faceţi ceva. Unde mouse-ul se face lupă, puteţi citi vreun bilet sau studia de mai aproape un obiect. Dacă se transformă în mână deasupra unui obiect, atunci acela poate fi luat în inventar; iar acolo unde se transformă în piesă de puzzle, va trebui să folosiţi unul dintre obiectele din inventar. Deasupra unor personaje – statui, sperietoare de ciori, măşti… – apare un balon de dialog, care vă arată că puteţi sta de vorbă cu ele. De asemenea, mouse-ul mai poate lua forma unor săgeţi speciale atunci când vă indică direcţia în care puteţi merge. Fiţi atenţi să exploraţi destul de amănunţit fiecare scenă, căci altfel ar putea să vă scape de exemplu gura şi urechea de lemn de pe măşti, care trebuie să ajungă în altă parte… Succes!

PS: Dacă vă blocaţi pe undeva prin joc vedeţi acest walkthrough.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *