Toţi elevii vor NoteMari, nu?


De câteva zile a început şcoala. Obiectivele sunt binecunoscute: note mari – nu pentru note în sine, desigur. Consider propice momentul pentru a prezenta situl NoteMari.ro, o iniţiativă ce se încadrează într-un proiect internaţional mai larg (echivalente internaţionale: GoodGrades.us, BuenasNotas.es). Despre ce este vorba? Proiectul oferă “o metodă alternativă de învăţare online ce transformă studiul într-o activitate distractivă şi interesantă”. Elevii pot avea acces la mii de probleme de matematică, fizică şi chimie, pe care să le rezolve în ritmul propriu, putând beneficia eventual şi de ajutor, din partea profesorilor implicaţi în proiect dar şi a altor elevi.

imagine imagine

După cum sunt sigur că v-aţi aştepta, proiectului nu îi lipseşte dimensiunea socială, astfel că elevii pot să comunice între ei, să lege prietenii şi să se ajute (reţeaua de “elevi solidari”). Există apoi un sistem de puncte şi de premii, care să îi stimuleze pe elevi. Accesarea problemelor este simplă: se alege materia, clasa, tipul de problemă şi în câteva secunde ai lista de probleme. Mai jos în captură sunt ilustrate probleme de matematică şi de fizică.

imagine

Important de subliniat este că pe lângă conturile pentru elevi se pot deschide şi conturi pentru părinţi şi profesori, care oferă facilităţi de monitorizare şi altele. Pentru fiecare tip – elev, părinte, profesor – se poate folosi un cont demonstrativ, pentru a vă face o idee despre ce oferă situl. Se poate deschide apoi un cont gratuit, dar acesta evident oferă un acces limitat. Un abonament de 30, 56, respectiv 72 de lei asigură accesul unui copil la probleme pentru una, două sau toate cele trei materii (clasele III-XII). Mai avantajos este abonamentul comunitar, 7 lei pe lună la toate materiile, dar cere minim 25 de elevi. Pentru mai multe informaţii vă recomand Întrebări frecvente şi suita de clipuri video ce ilustrează diverşi paşi, precum crearea de conturi sau identificarea pe sit.

O iniţiativă românească cum nu prea sunt multe… Aţi folosit NoteMari.ro? Dacă da, împărtăşiţi-ne experienţele voastre.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Radu spune:

  Va invitam sa vizitati site-ul si sa va amuzati in timp ce invatati sa rezolvati probleme de mate, fizica sau chimie.
  Multumim CNet.ro pentru prezentare. 🙂

 2. radu.capan spune:

  La cat mai multi copii… destepti. Si succes cu situl.

 3. m1ha1 spune:

  Foarte interesant proiectul demarat. Mult succes.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *