MS Office online: testaţi acum


Microsoft oferă de ceva timp spre teste MS Office 2010. Unii sunt mai norocoşi (inclusiv eu) şi au intrat în programul de testare. Pentru MS Office versiunea online se pare că accesul este mai uşor. Vă puteţi înscrie, aşteptând să fiţi acceptaţi, sau să vă comportaţi ca de-al casei: încărcaţi un fişier Word în SkyDrive (evident pornim de la premisa că aveţi un ID Live) şi veţi vedea un text promiţător: Joir our preview program to create, edit, view and share Office documents online! Dacă nu vedeţi este probabil pentru că sunteţi pe versiunea în limba română: mergeţi la setări şi puneţi pe engleză şi ar trebui să vedeţi cam ca mai jos:

imagine

În următorul pas vi se va cere să acceptaţi înţelegerea, ca tester pentru technical preview/beta.

imagine

Vi se va mulţumi (vezi mai jos) şi uite aşa aţi ajuns să testaţi produsul online al Microsoft fără să mai staţi la coadă şi să fiţi aprobaţi 🙂 . Observaţi totodată un meniu nou (îi spune chiar New), ce vă permite să creaţi documente Word, Excel, PowerPoint şi OneNote.

imagine

În fapt doar două sunt funcţionale pentru moment: Excel şi PowerPoint. Pentru celelalte vedem ceva de genul:

imagine

Pentru Excel găsim o interfaţă ce nu cere adaptare prea mare. Am făcut nişte teste şi totul a mers bine. Inclusiv formule. Cu un click pe Open in Excel puteţi edita documentul în MS Excel (dacă aveţi instalat).

imagine

Cât priveşte versiunea online pentru PowerPoint este chiar primitivă. Mai mult nu am testat, dar dacă va mai fi ceva important de semnalat o voi face.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. gxg spune:

    Parca am citit pe undeva ca in Excel Live nu se pot adauga sheet-uri… asha e?

  2. radu.capan spune:

    Sunt trei din start. Nu am găsit de unde s-ar putea adăuga altele. Deci da, pentru moment aşa e.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *