Screenr: screencast-uri (nu doar) pentru Twitter


Unele webaplicaţii riscă să se piardă mizând pe un anumit public, larg, dar nu cel mai larg. De exemplu ScreenR se prezintă ca fiind util pentru instant screencasts for Twitter. Nu folosiţi Twitter? Nu plecaţi. Nu încă. Webaplicaţia este excelentă că folosiţi Twitter, că nu. Problema e că cere un cont Twitter (în schimb nu cere un cont Screenr) filosofia fiind aceasta: ai ceva de spus în mod video? înregistrezi şi tweetuieşti imediat după. Doar că în ultimul pas, de tweetuire, avem opţiunea “Don’t tweet this screencast. I will tweet it through Twitter manually”. Apelaţi la ea şi veţi avea screencast-ul chiar fără să se fi publicat ceva pe Twitter.

imagine

Recapitulând deci: Screenr este o webaplicaţie ce permite înregistrarea foarte rapidă, din câteva clickuri, via Java, a unei porţiuni de ecran pentru un screencast tehnic sau pur şi simplu pentru a arăta ceva unor prieteni. Vedeţi 1-minute tour de pe prima pagină. La final puteţi tweetui despre ce tocmai aţi înregistrat… sau nu. Oricum, va fi nevoie să apelaţi la publicare, după care – ceva aşteptare pentru convertire – veţi vedea clipul şi îl puteţi insera oriunde. Nu am avut ce să filmez aşa că am înregistrat puţin din jocul despre care am scris ieri. Asta ca să vedeţi cum merge, cum “filmează”.

Screenr îmi aminteşte de ScreenToaster şi nu ştiu de ce dar pe moment parcă îmi place mai mult. Poate îl voi mai folosi. Mai ales că screencast-uri (videotutoriale) tehnice nu am mai făcut de mult.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *