TubeReplay; SafeShare; MelodyCatcher


Iată în continuare semnalate câteva situri cu funcţiuni nu foarte multe, nici foarte complexe, dar care ar putea fi utile uneori. TubeReplay este un sit care redă în buclă un clip de pe YouTube (pun pariu că există şi o extensie Firefox pentru aşa ceva, dar nu toţi folosesc FF). Situl este util când 1) v-aţi îndrăgostit de o piesă şi nu vă deranjează să o auziţi una după alta de mai multe ori; 2) aveţi un clip ce ar merge în buclă, în full screen, pe post de screensaver. Situl de altfel sugerează: Turn your monitor into a fireplace – dar nu e un clip prea de calitate. Reţineţi deci: TubeReplay.com pentru momentele când doriţi să auziţi o piesă de mai multe ori fără să tot apăsaţi pe Play când s-a sfârşit.

imagine imagine

SafeShare îmi aminteşte de Quietube despre care scrisesem în luna martie. Oferă o alternativă de vizionare a clipurilor YouTube fără reclame, comentarii şi altele. Mai mult, permite cu uşurinţă indicarea unui fragment dintr-un clip (Dvs trebuie doar să apăsaţi pe Start şi End pentru a indica punctele între care să se preia clipul). Dacă veţi da linkul SafeShare pentru bucata de clip, cei care îl vor primi vor vedea exact ce aţi dorit. Facilitatea e utilă când doriţi să indicaţi câteva secunde dintr-un clip sau să săriţi o introducere plicticoasă.

În fine, ultima recomandare este MelodyCatcher, iar textul What’s that song stuck in my head? vă spune cu ce se ocupă. Este de fapt din familia “de ce să nu faci mai complicat ceea ce poţi face mai simplu?” 🙂 . Oana a scris acum câteva săptămâni despre Midomi şi îmi amintesc şi acum cum, pentru documentare înainte să scrie, fredona (uneori doar cu mmmmm… mmmm…) nişte piese şi în 99% din cazuri erau identificare corect. Iată că MelodyCatcher nu recunoaşte melodiile după fredonare, nici măcar după o bucată pe care să o încarci pe sit, ci după… note. Pentru mine înseamnă chineză, dar m-am gândit că situl ar putea să fie pe placul elevilor care studiază muzica (în general sau ca specializare), pentru că îţi permite să pui notele (şi apoi cu uşurinţă să le tragi mai sus sau mai jos dacă nu ai fost foarte exact), după care face căutarea. Programul foloseşte o bază de date cu MIDI-uri şi tonuri de apel (ring gones). Cum chiar habar nu am cum să scriu o melodie pe note nu am putut testa situl…

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *