FeedDemon 3.0


După cum am mai spus şi în alte ture, pentru RSS eu sunt fan FeedDemon. Nu am fost foarte atent şi am uitat să semnalez versiunea 3.0, care vine (de câteva zile) cu nişte noutăţi semnificative. De fapt nu am făcut-o pentru că eu folosesc 3.0 (beta, evident) de luni de zile, aşa că atunci când a ieşit din beta pentru mine nu a fost nimic nou. Dar cum ştiu că mulţi nu se ating de beta, considerând că e vorba de ceva instabil (aşa şi e!!!), haideţi să vorbim acum de FeedDemon 3.0, versiunea finală. Şi să începem cu… cele rele. Apariţia unei reclame pe coloana din stânga, jos. Cu 10 dolari puteţi scăpa de ea. Programul nu mai este deci freeware ci adware. Personal m-am obişnuit cu mica reclamă din colţ.

 imagine

În rest FeedDemon vine cu unele lucruri notabile. Şi-a “ucis” propriu sistem online pentru feed-uri, adoptând Google Reader. Mai mult, face sincronizare cu Google Reader. Anunţam această facilitate în aprilie anul curent. Atunci sincronizarea era încă cu probleme şi, mai ales, fără cale de întoarcere. Am folosit forumul aplicaţiei, i-am semnalat autorului, iar după ce a văzut că şi alţii doresc acelaşi lucru a oferit şi posibilitatea renunţării la sincronizarea cu Google Reader. Cu alte cuvinte acum aveţi libertatea completă:

 • puteţi folosi FeedDemon ca o versiune ce face un fel de “backup” la Google Reader – chiar şi când nu aveţi internet veţi avea noutăţile descărcate în FeedDemon, gata de consultat;
 • personal îndrăgesc FeedDemon pentru rapiditatea consultării (mai mare decât la Google Reader), dar şi pentru posibilitatea de căutare, de etichetare, de categorisire a materialelor pe care le consider de interes (multe se pot face şi în Google Reader, dar puţin mai dificil);
 • iar dacă sincronizarea cu Google Reader nu vă place (v-aţi răzgândit) o puteţi oricând sista (sau evident, să nu folosiţi din start combinaţia – poate nu folosiţi deloc Google Reader).

Un lucru care nu mi-a plăcut dintotdeauna la Google Reader a fost viteza de actualizare. Cum cu Google Reader sunt folosite milioane de fluxuri RSS, există un algoritm care face ca un flux RSS cu cât are mai mulţi abonaţi cu atât să fie verificat mai des. Cu alte cuvinte dacă urmăresc acolo LifeHacker aflu despre un articol nou în câteva secunde sau minute; dar dacă urmăresc un sit anonim, poate lua ore, dacă nu şi o zi. Am experimentat aceasta de mai multe ori (de muuult) aşa că am renunţat la Google Reader. Dar mi-am luat-o peste nas astăzi: am revenit în contul meu Google Reader şi am descoperit că şi la feed-urile de la situri mici informaţia era la zi. Se poate ca observaţia mea, argumentul meu împotrivă, să fi fost desfiinţat. Actualizează Google Reader mai prompt chiar şi fluxurile RSS cu abonaţi puţini? Dacă mă voi convinge că e aşa s-ar putea să revin la sincronizarea Google Reader – FeedDemon. De ce? E o combinaţie perfectă, pentru că dacă sunt la alt calculator şi îmi verific fluxurile RSS, ceea ce am marcat ca citit în Google Reader îmi va apărea marcat şi în FeedDemon când revin la calculatorul meu.

Dacă obişnuiţi să consultaţi multe fluxuri RSS şi preferaţi programele webaplicaţiilor, încercaţi FeedDemon. Iată oficial – în engleză – ce e new in FeedDemon 3.0!

 • Google Reader sync – Use FeedDemon at home, at your office, or anywhere you go and keep your feeds, tags and shared items synched between locations.
 • Redesigned UI including new "Subscriptions Home" page with popular videos and articles extracted from your feeds
 • Tagging and tag cloud on Subscriptions Home page.
 • Easy item sharing – let others enjoy your favorite articles with just a click.
 • Enhanced Twitter feed reading with automatic hyperlinks and short URL expansion view.

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Adrian spune:

  Ce nu prea imi place mie la el este ca dupa ce citesti toate articolele dintr-un feed, dispar… nu raman salvate… Eu folosesc foarte mult Snarfer, e mult mai simplu de folosit, o interfata super curata, si ai doar functiile foarte necesare, e gratuit and no adds, consuma mai putine resurse, e stilul clasic, nu stiu m-am obisnuit cu el foarte mult. FeedDaemon e cam bling bling asa, prea sclipitor, colorat… Poate ma lamuresti si pe mine de ce in FeedDaemon dispar articolele dupa ce le citesti? In Snarfer nu e asa!

 2. radu.capan spune:

  Nici FeedDemon articolele citite nu dispar. Folosesc programul de peste un an si pot asigura de aceasta personal. Tot ce ma pot gandi e ca sus, deasupra partii cu continutul unui feed, ai in lista ales „Unread” si atunci iti raman vizibile doar articolele necitite (si ai impresia ca celelalte au disparut). Comuta in acea lista pe „Show all” si le vei vedea pe toate.

 3. Adrian spune:

  Da, ai dreptate, ce tampit sunt 🙂 . Totusi e derutanta chestia pentru un incepator, sa rezolvat, am dat pe Show All. Nici nu mi-a dat prin cap sa ma uit acolo, peste tot m-am uitat numai acolo nu. Multumesc frumos pentru raspuns.

 4. m1ha1 spune:

  Eu folosesc Google Reader si sunt foarte multumit de el.
  Si da, site-urile mici sunt la zi, chiar ora.

 5. radu.capan spune:

  Yep, aşa pare. M-am mai uitat şi eu. Acum vreun an însă frecvenţa de actualizare era slabă de tot la siturile care nu aveau foarte mulţi abonaţi via Google Reader. E bine că lucrurile s-au mai reglat.

 6. gxg spune:

  Frecventa de actualizare in Google Reader a crescut, din cate stiu eu, de la introducerea protocolului pubsubhubbub, care permite o publicare cvasi-instantanee de feed-uri. E posibil sa fie valabil doar pentru blogurile bazate pe Blogger.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *