Microsoft oferă un antivirus gratuit


De dimineaţă am tot încercat pagina pentru Microsoft Security Essentials, antivirusul despre care se ştia că va ieşi din beta astăzi. Cândva spre amiază cei doi asiatici din captura de mai jos ba apăreau, ba dispăreau. Spre seară situaţia s-a stabilizat: Microsoft oferă oficial un antivirus gratuit care, culmea (?), pare şi bun. Reacţiile, încă din beta, au fost pozitive. Nu ştiu de nişte teste “la sânge”, dar nici unul dintre blogurile IT pe care le consult nu a criticat vreodată acest produs, ci am citit doar cuvinte de laudă cu privire la eleganţa interfeţei, consumul mic de resurse, modul prietenos (a se citi: fără să fii constant bâzâit) în care lucrează.

imagine

Ca unul care folosesc soluţia BitDefender pentru antivirus şi firewall, nu prea văd de ce aş instala programul… poate pe un alt sistem… Dacă Dvs sunteţi în căutarea unei soluţii – şi aveţi încredere în Microsoft – încercaţi Security Essentials. În ultima vreme, dacă e să ne gândim la Windows 7 şi Bing de exemplu, Microsoft a început să uimească… în sens pozitiv 🙂 . Antivirusul acesta ar putea avea o piaţă largă dacă… nu ar cere o licenţă Windows validă. Cum însă astăzi majoritatea achiziţionează calculator cu sistem de operare s-ar putea problema să nu fie aşa gravă.

imagine

Să mai spunem un lucru… jenant. Reacţia Symantec. Mulţi ani (când eram în facultate) foloseam Norton Antivirus. Nu l-am mai folosit deci de peste un deceniu şi se poate ca între timp să nu mai fie monstrul mâncător de resurse cum îl ştiam eu. Oricum, clipul de mai jos nu e doar neinspirat dar şi jignitor.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

8 comentarii

 1. Gelu spune:

  Nu vad comentarii la acest subiect si ma mir, deoarece antivirusul oferit de Microsoft pare a fi foarte bun. Eu foloseam inainte AVG insa avand Windows cu licenta, am instalat Microsoft Security Essentials si sunt multumit cum lucreaza.

 2. md75 spune:

  Am incercat azi sa accesez site-ul si am fost intampinat cu mesajul urmator: „You appear to be in a country or region where Microsoft Security Essentials is not available. Thank you for your interest in Microsoft Security Essentials.” Pacat, eram curios…

 3. radu.capan spune:

  Poate ajută descărcarea programului de pe SoftPedia? Folosiţi acest link (click).

 4. md75 spune:

  Multumesc pentru sugestie, am incercat din nou cu Firefox si Chrome si se incarca fara probleme, doar IE8 imi interzicea accesul.

 5. Sakura spune:

  Totuşi nu era mai bine să facă un sistem de operare mai sigur, cât de cât imun la viruşi? După modelul Linux/Mac OS X?

 6. gxg spune:

  Nu prea exista sisteme de operare imune la virusi, doar sisteme de operare ignorate de hackeri si cu utilizatori neglijenti. 🙂

 7. Vad ca videoclipul a fost sters ca apare mesajul „This video has been removed by the user ” .

 8. radu.capan spune:

  Poate le-a fost rusine de clip si l-au sters.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *