SMTP Mail Sender


Prezentarea acestei aplicaţii s-ar putea să pară fără sens unora… dar lăsaţi-mă să vă explic. SMTP Mail Sender este un mic program căruia i-ar sta bine de exemplu pe o memorie USB ce o purtaţi mereu cu Dvs. Aplicaţia nu permite decât un singur lucru: să trimită emailuri. Desigur, puteţi avea un client de email portabil, pentru trimis şi citit… dar mă îndoiesc că cineva îşi ţine emailurile primite pe USB. În schimb să trimiţi poate avea sens: de ce te loghezi, poate dintr-un navigator nesigur, pe calculatorul altuia, în loc să lansezi acest mic program şi să trimiţi ce emailuri doreşti?

 imagine

Chiar şi fără scenariul cu portabilitatea, programul poate fi util celor care doresc să trimită rapid emailuri fără să deschidă navigatorul de fiecare dată (şi nu au un client de email, gen Thunderbird sau Windows Live Mail, sau nu vor să lanseze ditamai programul pentru o operaţiune aşa rapidă şi simplă precum trimiterea unui email-text). Programul nu necesită instalare, iar configurarea o ţine într-un fişier text. Nu vă speriaţi, parola este criptată (deci chiar dacă memoria USB cade în mâinile altuia nu poate afla parola… dar poate trimite emailuri de pe adresa Dvs). Ba micuţa aplicaţie permite şi menţinerea unor contacte, cu adresele de email ale celor cărora le scrieţi mai des.

Atât! Programul chiar nu face altceva. În captura de sus îl vedeţi configurat cu un cont Google Apps. Trebuie doar să aveţi datele SMTP şi configurarea o faceţi o singură dată. Apoi lansaţi aplicaţia şi trimiteţi emailuri în câteva secunde.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Gforce spune:

    Hello,
    Aplicatia este foarte interesanta, si, daca mergem mai departe, eu gandesc la trimiterea mailurilor (localhost – wamp) din PHP.
    Cineva stie un tutorial, cum sa instalez, si setez un server de mail (sau o aplicatie de genu) cu care pot trimite mail de pe localhost.

  2. alin spune:

    Salut. Si pe mine ma intereseaza sa trimit e-mailuri de pe local host… ce SMTP imi recomandati..?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *