SlickPlan: sitemaps (şi flowcharts – cândva)


Situl SlickPlan se laudă că ajută la realizarea de structuri ierarhice, bune pentru hărţi de situri (sitemaps), dar şi scheme logice (flowcharts), în acest din urmă caz neexistând încă acoperire. Sau sufăr eu rău cu vederea, sau nu există pentru moment decât modul sitemaps. Deschideţi-vă un cont (se va face validarea adresei de email) şi în câteva minute veţi putea trece la treabă. Dacă sunteţi webmaster şi lucraţi – poate în colaborare cu alţii – la dezvoltarea unui sit nou, veţi aprecia acest instrument. Cu niscaiva jQuery pentru eleganţă SlickPlan permite din câteva clickuri să faci o hartă destul de bine distribuită (cred că o soluţie flash ar fi putut face mai mult, gen zoom in/out).

imagine

Mai jos vedeţi situl în acţiune. De la Add a New Page puteţi adăuga o pagină nouă: îi spuneţi numele şi părintele şi va apare corespunzător în structură. Nu există drag & drop pe structura ierarhică, ci doar în lista paginilor (coloana din stânga). Dacă doriţi să arătaţi şefului/clientului harta o puteţi face uşor (Send HTML Link – vedeţi aici un exemplu). Exportarea ca PDF nu prea merită. Iar Get HTML nu face decât să dea o listă cu nivelele de adâncime corespunzătoare. Nu uitaţi să daţi click pe Save Changes, altfel dacă reveniţi la Dashboard sau mergeţi în altă parte pe sit veţi pierde munca făcută.

imagine

SlickPlan se evidenţiază pentru moment prin simplitate, dar poate simplitatea e prea mare. Nişte facilităţi se mai cer, iar schemele logice ar fi chiar o completare fericită.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *