Antivirusul Microsoft obţine o notă bună


Acum câteva zile CNET.com, în articolul Security Essentials fares well in AV-Test trial, anunţa rezultatele unor teste mai amănunţite la care a fost supus noul antivirus oferit de Microsoft. Din 545.034 “viruses, worms, Trojans, and other threats” tânărul Microsoft Security Essentials a prins 536.535, cu alte cuvinte obţinând procentul de 98,44%. Impresionant, după mine. La capitolul “adware and spyware” SE a prins 12.935 din cele 14.222 de teste, adică 90,95%. Iar 600.000 de fişiere comune din Windows, MS Office şi programe comune au generat… zero alarme false.

 imagine

Nu este însă “mister perfecţiune” la capitolul alarme false, cum nu este nici un program. Eu de exemplu sunt ofuscat pe BitDefender cum îmi clasică ca virus multe dintre progrămelele pe care le scriu cu AutoIt3 🙂 . Şi Microsoft SE dă alarme false de exemplu – cine s-ar mira? – la programele care umblă adânc în Windows (am citit despre astfel de alarme pe câteva forumuri străine). Oricum, per ansamblu noul antivirus pare a fi un succes. Un altul după Windows 7? Mânat de curiozitate mi l-am instalat şi eu astăzi (în Windows 7). Descărcarea şi instalarea, chiar şi prima scanare, au curs foarte lin, fără n întrebări plictisitoare şi setări de făcut. A nu se înţelege că nu ar exista setări (vezi captura de mai sus). Mi-a plăcut cât de uşor pot indica un folder pe care să nu îl scaneze niciodată: poate suna periculos, dar acolo prefer să îmi ţin executabilele generate cu AutoIt3 – şi altele care generează alarme false. Bineînţeles nu lipseşte integrarea cu MS Explorer (vezi captura de mai jos).

imagine

Şi dacă tot vorbim de antiviruşi, să spunem că a apărut AVG 9. Comunicatul de presă de ieri ne spune că este cu 50% mai rapid. Desigur, au fost îmbunătăţite şi alte aspecte. Doar că AVG 9 versiunea gratuită va apare puţin mai încolo, în 1-2 săptămâni (15 octombrie spun unele situri).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Laur spune:

  Chiar curios lucru ca a scos Microsoft AV Gratuit 😐 .
  Nici nu ma asteptam la asa ceva, poate o sa il incerc, am si eu de 1 saptamana windows 7 si nu am AV. De fapt cam nicioada nu am avut AV, stiu sa ma feresc si siteurile malitioase.

  @radu.capan
  Am obs. ca folositi BitDefender: nu consuma mult RAM si procesor?

 2. radu.capan spune:

  Nu recomand BitDefender pentru calculatoare sarace in resurse. Cu alte cuvinte: da, BitDefender consuma multisor, dar personal folosesc de peste 3 ani si sunt foarte multumit. In decembrie imi expira licenta si ma voi gandi ce sa fac. Pachetul pe care il folosesc include si firewall.

 3. lucian spune:

  Articolul acesta e foarte bun! Am Windows 7/64b (cel mai bun sistem de operare pe care l-am avut pînă acum). Am descarcat programul de pe saitul Microsoft (l-a început spunea că nu este valabil pentru zona mea geografică dar, pe altă pagină pe care am gasit-o folosind site-map-ul s-a putut descărca)! L-am instalat fără probleme, funcționează super repede, are protecție real time, nici nu se cunoaște că rulezi așa ceva pe PC, dacă interferează cu sistemul o face în fundal – nu te deranjează cu nimic! E mult mai bun decît orice alt antivirus!
  Produsele Microsoft sînt din ce în ce mai bune! Și sistemulWwindowsLive, cu spațiul de stocare generos, cu aplicațiile office online, cu mesengerul windows, etc e foarte bun și bine integrat, chiar mai bine decît aplicațiile google! Poate că ar trebui să scrieți mai des (mult) despre Microsoft&produsele lor! Baftă și cît mai multe articole bune!

 4. ady spune:

  AVG este cel mai bun. Il recomand. Nu consuma resurse si protejeaza de spamuri, virusi etc. Cel mai bun antivirus este AVG Relase.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *